Güroymak'ta polis aracının geçişi sırasında yola döşedikleri bombayı patlatan caniler, 5 polis ile biri çocuk 3 vatandaşı şehit etti, üçü çocuk 4 kişiyi de yaraladı.


Gözü kana doymayan terör örgütü PKK yine çocuk öldürdü. Siirt'te 4 genç kıza 200 kurşun sıkan, Batman'da 8 aylık hamile Mizgin Doru, karnındaki doğmamış bebeği ve yanında bulunan 4 yaşındaki kızı Sultan'ı öldüren PKK dün de Bitlis'in Güroymak ilçesinde ortaya çıktı.

Hainler, adliyeye tanık götüren polisleri taşıyan araca mayınlı saldırı düzenlendi. Yola döşenen mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 5 polis memuru ve 3 vatandaş şehit oldu.

Hayatını kaybedenler arasında 4 yaşında bir kız çocuğu da var. Hain saldırıda 3'ü çocuk 4 kişi de yaralandı.

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre Güroymak Adliyesi'nin talimatı üzerine Bitlis il merkezinde ikamet eden sanığın kardeşi Cahit Eraslan ve onun yanında kalan sanığın 5 çocuğu belirtilen adreslerinden Güroymak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bir polis ekibi tarafından alındı. Ekibin tanıklarla birlikte ilçe merkezine 5 kilometre mesafeden geçişi sırasında PKK'lı terörisler yola döşedikleri mayını uzaktan kumanda ile patlattı. Hain saldırıda 5 polisin şehit oldu, biri çocuk yaşta 3 vatandaş hayatını kaybetti, 3'ü çocuk 4 kişi de yaralandı.

Saldırının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, Hava Kuvvetlerine ait jetlerin de Kuzey Irak'taki terör inlerine saldırı düzenlediği öğrenildi.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ

Bitlis Valiliği saldırıda hayatını kaybedenlerin kimliklerini açıkladı. Buna göre polis memurları Şaban Kılıçarslan (Adana), Bülent Emen (Balıkesir), Volkan Sabaz (Ağrı), Yalçın Demir (Ağrı) ve Kamuran Ercan (Van) olay yerinde şehit oldu. Mayınlı tuzakta hayatını kaybeden sivil vatandaşların ise polis aracının arkasında seyir halinde olan kamyonette bulunduğu öğrenildi.

Bunlardan 4 yaşındaki Hiramuz Eraslan ile birlikte Ferit Eraslan (23) ve Resul Eraslan hayatını kaybetti. Sivil vatandaşların Güroymak nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Bölgede patlamanın etkisiyle büyük bir çukurun oluştu.

Mayınlı saldırı nedeniyle yaralanan vatandaşlar hastanede tedavi altına alınırken, yaralı 4 kişiden çocuk yaştaki 3'ünün durumunun ağır olduğu bildirildi. Olay sonrası kamyonet şoförü Mehmet Korkmaz ayakta tedavi edilirken, ağır yaralanan Deniz (10), Esra (14) ve Mihriban Eraslan (17) adlı çocukların tedavileri yoğun bakımda sürüyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Gül'ün de saldırı sonrası Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz'ı arayarak ondan bilgi aldığı öğrenildi.

Şehitlerin evinde yas var

Göroymak'taki hain saldırıda şehit düşen 5 polisin aileleri acı haberle yıkıldı. Şehitlerin evleri Türk bayraklarıyla donatıldı. 22 yaşındaki şehit Volkan Sabaz'ın 3 hafta sonra düğün yapmayı planladığı bildirildi.

PKK terör örgütünün düzenlediği kanlı eylemde şehit olan 5 polisin baba ocağına ateş düştü.

Hain saldırı sonrasında şehit düşen polis memuru Volkan Sabaz'ın (22) Kocaeli'de bulunan ailesi de hüzne boğulan 5 evden biri. Şehit Volkan Sabaz'ın şehadet haberini alan abisi Hakan Sabaz, kardeşinin 7 ekimde nikah kıydığını, 15 kasımdaki düğününü yapamadan şehit düştüğünü söyledi. Sabaz, "Bugün de konuştuk. Bana düğünü olacağı için çok heyecanlı olduğunu söylemişti. Ama benim içime doğmuştu böyle olacağı. Yapacak bir şey yok' şeklinde konuştu.

KÜRTÇE VE TÜRKÇE AĞITLAR

Şehitlerden Kamuran Ercan'ın Van'daki ailesi de şehadet haberiyle yasa büründü. Şehidin annesi Asmihan Ercan ve kız kardeşleri zaman zaman baygınlık geçirdi. Kürtçe ve Türkçe ağıtların yükseldiği eve Türk Bayrağı asıldı. Baba İdris Ercan ile şehidin 3 aylık eşi Güroymak'a hareket etti. Şehit polis Şaban Kılıçarslan'ın (41) Adana'daki ailesinin evinde de acı var. Kılıçarslan'ın Bitlis'e Temmuz ayında tayin olduğu ve Güroymak'ta iki erkek bir kız çocuğu ile eşini Adana'da bırakarak gittiği bildirildi.

EMEN AİLESİNE 1,5 AY İÇİNDE İKİNCİ ACI

Şehit polis memurundan Bülent Emen'in (37) Çanakkale Lapseki'de yaşayan ailesi acı haberle adeta yıkıldı. İki çocuk sahibi olan şehidin eşi haberi alınca fenalık geçirdi. Balıkesir İvrindi'li olan şehidin 1.5 ay önce babasını kaybettiği ve ailesinin bulunduğu Lapseki'de mevlit okutarak, 10 gün önce Güroymak'a döndüğü öğrenildi.

Hain saldırıda şehit düşen polislerden Yalçın Demir'in (24) Ağrı'daki ailesinin evinde de büyük hüzün yaşanıyor. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen baba Hasan Demir, Güroymak'a hareket etti. Demir'in bir hafta önce, Ağrı'ya gelerek annesi Nuran Demir ile Güroymak'a gittiği öğrenildi. Şehidin ağabeyinin de Güroymak'ta polis memuru olarak görev yaptığını ifade edildi.

Taşeronlar alçaklık içinde

8 cana mal olan alçak saldırıya başta Başbakan Erdoğan olmak siyasilerden sert tepki geldi.

Yazılı bir acıklama yapan Başbakan Erdoğan, 'Anne karnındaki bebeğe, savunmasız insanlara, cami imamlarına, gelin ve damatlara saldıracak kadar gözünü kan bürümüş örgüt militanlarının, 4 yaşındaki masum yavruya kastetmeleri, nasıl bir panik ve çaresizlik içinde olduklarını göstermesi bakımından son derece manidardır' dedi. Taşeron terör örgütünün aldığı ihaleyi ifa etmek gibi bir alçaklığın içinde olduğunu belirten Başbakan şu ifadeleri kullandı:

"Kardeşliğimizi tahrip etmeye, ülkenin huzur ve istikrarını bozmaya, yönelik bu saldırılar hedefine ulaşamayacaktır. Tüm insanlık dışı saldırılara rağmen terör örgütüyle mücadele artarak devam edecektir. Terörle mücadelede demokrasi-güvenlik dengesi asla zedelenmeyecektir. Terörden beslenenler, kan üzerinden rant sağlamaya çalışanlar da, şehitlerimiz kadar masum yavruların vebali karşısında millet nezdinde mahkum ve mahcup olacaklardır.' Başbakan, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diledi.

BAHÇELİ SINIR ÖTESİ OPERASYON İSTEDİ

Saldırıyı kınayan MHP lideri Devlet Bahçeli de, terör eylemlerinin kritik noktaya ulaştığını söyledi. Partisinin hükümete her türlü desteği vereceğini vurgulayan Bahçeli, PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyon çağrısı yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, saldırıyı kınayarak yakınlarını kaybeden ailelere baş sağlığı diledi.

yenişafak