Türk tasarımcılarının ve moda markalarının 2010-2011 kış koleksiyonlarını ilk defa sergiledikleri İstanbul Fashion Week GIZIA'nın 2010/2011 Kış Koleksiyonunu tanıttığı defile ile başladı. Tuğçe Kazaz, Tülin Şahin Hande Subaşı gibi ünlü mankenlerin podyuma çıktığı defilede 40 parçalık Gizia kış koleksiyonu tanıtıldı. Gizia'nın 2010/11 kış kampanyasının da yüzü olan Tuğçe Kazaz gri yünlü kumaştan hazırlanmış bir mayo ile defileyi açtı ve toplam dört giysi tanıttı. İlginç saç stilleri ve makyajın kullanıldığı defilede Rus manken Monica'nın göğsü açıldı. İstanbul Fashion Week'i yurtdışından 160 basın mensubunun da izlemesi bekleniyor. İstanbul Fashion Week'te 10 marka, 11 tasarımcı iki karma ve bir de sosyal sorumluluk projesi Argande olmak üzere toplam 4 defile gerçekleştirilecek.

Tasarım kendimi ifade etme dilim, başka yöntemim yok
ISTANBUL Fashion Week'te (IFW) 'Spirit-Sonsuzluğa Uzanan Ruhlar' koleksiyonun sergileyen Arzu Kaprol ALEM'e konuştu:

- IFW, öneml bir birlikteliği temsil ediyor. Türk moda sektörü ilk defa, ülke ekonomisine değer katan ihracat, moda parekende ve yaratıcı gücü buluşturdu.
- BU ülkede moda tasarımı yapmayı büyük bir cesaret gerektiren bir iş olarak görüyorum. Bu yüzden buna gönül veren tüm cesur yürekleri yakından takip ediyor ve destekliyorum.
- MODA tasarımı benim kendimi ifade etme dilim, başka bir yöntemim yok; yaşama karşı yaratabilmeye karşı. Yaşam: Tasarım ve üretmek. Zamanın ruhunu yansıtan tasarım disiplinlerinden biri de moda.
- HER yeni koleksiyon kendinle yeni bir yarış ve keşif... Dikkat çekmek istemediğim zamanlarda, kaybolmak ve farkedilmemek için çok çok sade, fark edilmek istediğim zamanlarda da daha çarpıcı ve iddialı kıyafetler tercih ediyorum.