Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Fethi'nin 561. yıldönümü dolayısıyla Birlik Vakfı ve Milli Türk Talebe Birliği'nce ortaklaşa düzenlenen "Fetih Ruhu, Fatih ve Gençlik" konulu kompozisyon yarışmasının ödül töreninde konuştu. "Fetih mazlumların elinden tutmaktır. Fetih yoksulların yüreğine su serpmek demektir. Fetih başka ülkelerin içişlerine müdahale etmek demek değildir" diyen Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: 

GEZİCİLER DİKİLİ AĞACI OLMAYANLAR: Unutmayın fikrin bittiği yerde şiddet başlar. Düşüncenin yetersiz kaldığı, fikirlerin konuşulamadığı yerde, taşlar, sopalar konuşur. İşte bu Geziciler var ya Geziciler, onlar fikri olmayanlardır. Onlar düşüncesi olmayanlardır. Onlar dikili bir ağacı olmayanlardır. İşte siz öyle bir gençlik olmayacaksınız. Siz kalemle konuşacaksınız. Siz bilgisayarlarınızla konuşacaksınız. Tarihinizden, kültürünüzden aldığınız o güçle konuşacaksınız. 

OSMANLI'NIN ÖZGÜRLÜĞÜ: Farklı olandan asla korkmayın. Çekinmeyin. Unutmayın inancına güvenen, inanç hürriyetinden korkmaz. Düşüncesine güvenen, düşünce hürriyetinden korkmaz. Siz güçlüsünüz ben size inanıyorum. Medeniyetimiz, temel ilkelerine milli manevi değerlerimize sımsıkı sahip çıktığınız sürece farklı olan sizi rahatsız etmeyecek, tam tersine sizi daha da zenginleştirecektir. Osmanlı'nın tanımış olduğu özgürlüğe hasretiz. 

YAVRULAR DAĞA KAÇIRILIYOR: Diyarbakır'da gördünüz değil mi? 23 Nisan'da yavrular dağa kaçırılıyor. Ne diyor anneler, o malum BDP'nin temsilcilerine; sizin evlatlarınız Amerika'da, İngiltere'de okuyor, bizim yavrularımızı dağa kaçırıyorsunuz diyorlardı. Çok anlamlı. Kendi evlatları dağda değil Amerika'da İngiltere'de ama o ağlayan anne babaların evlatları maalesef dağa kaçırılmış. Niye bunlarda milli manevi değerler yok. Bundan uzaklaşmışlar, uzaklaştırılmışlar. Uyuşturucu, eli kanlı molotof kokteyli... bunlarla birlikte her türlü ahlaksızlık var. 

GENÇLERİ SOKAĞA DÖKTÜLER: Silahlı örgütler, köksüz yapılanmalar, maşalar ve taşeronlar, Türkiye'nin aydınlık istikbalini karartmak için gençleri sokağa döktü. Ukrayna'yı ne hale getirdiler görüyorsunuz. Türkiye'de bunu başaramadılar. Çünkü Türkiye'de 1453'e 1071'e sahip çıkan bir gençlik var. Türkiye'de fetih ruhuna Fatih Sultan Mehmet'e sahip çıkan bir gençlik var. 

İSYAN ÇAĞRISI YAPIYORLAR: Bugünlerde aynı tuzağı yeniden canlandırmak istiyorlar. Türkiye'ye yeni acılar yaşatma heveslileri bir kez daha sahneye çıkmak istiyor. Sanatçı görünümünde, artist görünümünde bir takım müsveddeler, yeni acılar, yeni ölümler yaşansın diye isyan çağrıları yapıyor. Ama bu gençlik asla kulak asmayacak. Bu gençlik bayrağının yakılmasına izin vermeyecek. 

SAHTE PEYGAMBERLERE İNANMAYIN: Cemaat adı, görüntüsü altında örgütlenen, çıkarlarını ülkesinin, milletinin, dininin ve diyanetinin üzerinde gören istismarcılara karşı lütfen dikkatli, uyanık olun. Kuran-ı Kerim'i, Hazreti Peygamber'i, alimleri dahi kendilerine vasıta edecek kadar alçalanlara hiçbir zaman imkan tanımayın. Sahte peygamberlere, sahte şeyhlere, sahte hocalara asla prim vermeyin. 

SANAL İLİŞKİLERE TESLİM OLMAYIN: Sevgili gençler, lütfen modern iletişim imkanlarını, bilgisayarı, interneti, muhtemel tehditleri görerek, buna karşı dikkatli olarak kullanın. Hayatınızı bilgisayar ve internete teslim etmeyin. Facebook'un, Twitter'ın, YouTube'un esiri olmayın. İnternetin getirdiği görsel çılgınlıklara, sanal ilişkilere teslim olmayın. 

PUTİN'LE UKRAY NA'YI KONUŞTU
Başbakan Tayyip Erdoğan dün Rusya Devlet Başkanı Validimir Putin'le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ukrayna'daki seçim sonuçlarının saygıyla karşılanması gerektiğini belirten Erdoğan, sorunların diyalogla çözülmesinin önemine dikkat çekti. Erdoğan, Kırım Tatarları'nın lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'na uygulanan ülkeye giriş yasağının kaldırılmasını da istedi. Türkiye'nin Suriye'de ölümlerin sona ermesini arzuladığını da kaydeden Erdoğan, Şam rejiminin iktidarda kalabilmek için radikal terör örgütleriyle işbirliğine yönelmesinden kaynaklanan tehditler karşısında eşgüdüm içinde hareket edilmesinin gerekliliğine vurgu yaptı.

AK PARTİ YENİLENİYOR
Yerel seçimlerin ardından, başarısız olan AK Parti teşkilatları yeniden yapılanıyor. AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ve Şırnak İl Başkanı Mehmet Demir de istifalarını açıkladı. Böylece toplam 40 il ve 560 ilçe başkanı istifa etmiş oldu. İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay başta olmak üzere, istifaların devam edeceği belirtildi.