Yumurtalık'taki bir hastanede fare ısırığı nedeniyle koruyucu aşı yaptıran 65 yaşındaki Tahsin Gökler, daha sonra İmamoğlu ilçesindeki yakınlarının yanına gitti. Yumurtalık'ta kendisine verilen ikinci aşıyı da yaptırmak için İmamoğlu Devlet Hastanesine giden Gökler, doktorlara kendisini bir farenin ısırdığını söyledi. Bunun üzerine koruyucu aşı yapılan Gökler daha hastaneden ayrıldı.

Tahsin Gökler'in rahatsızlığının ardından Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Bayazıt Yıldırım imzasıyla, Yumurtalık İlçe Tarım Müdürlüğü'ne ''Hastanemize fare ısırması şikayeti ile müracaat eden aşağıda adı soyadı ve açık adresi yazılı şahısa, aşı uygulaması başlatılmıştır. Şahsı ısıran farenin müşahede altına alınarak akıbetleri hakkında bilgi verilmesi hususunda gereğini arz/rica ederim'' yazılı resmi bir yazı gönderildi.

'FARENİN EŞKALİNİ BELİRTİN'
Yumurtalık Tarım Müdürlüğü de ''farenin bulunması'' yönündeki yazıya yanıt verdi. Tarım Müdürlüğü'nün resmi yazısında şu görüşlere yer verildi:

''Tahsin Gökler'i ısıran farenin yazınızda küpe numarası ve eşkalı belirtilmediğinden dolayı müşahede altına alınamamıştır. Isıran hayvanın eşkali ve kulak numarasını belirtmeniz durumunda kuduz yönünden müşahede altına alınıp kuduz olup olmadığı hakkında bilgi verebiliriz.''

HERKES ŞAŞKIN
İki kurum arasında yaşanan resmi yazışmalar duyanları hayrete düşürdü. Krize neden olan fare Yumurtalık'ta günün konusu olurken, vatandaşlar kendi aralarında ''Kedi ve köpeklerin müşahede altına alınması alışılmış bir uygulama iken bir farenin nasıl müşahede altına alınabileceği kafamızı kurcalıyor'' yorumunda bulundu.

BİLSEM ÖLDÜRMEZDİM’
İki kurum arasında ''ilginç bir yazışmaya'' neden olan Tahsin Gökler ise, gece tuvalete kalktığı sırada çok büyük bir fare ile karşılaştığını belirterek, fareye sopa ile vurarak öldürüp çöpe attığını söyledi. Gökler, "Eğer böyle bir yazışmaya konu olacağını bilseydim atmaz saklardım'' dedi.