Galatasaray-Eskişehirspor maçında kafasına şişe isabet edince Batuhan'ın hayatı altüst oldu. Eve hapsolan küçük çocuğun imdadına Ali Sami Yen'in babasının adını taşıyan okulun öğretmenleri yetişti.

Türkiye onu 6 Şubat'ta TT Arena'da, Galatasaray-Eskişehirspor arasında oynanan maçta kafasına isabet eden şişeyle tanıdı. 10 yaşındaki Batuhan Sağır'ın hayatını Galatasaraylı futbol magandaları zindan etti. Kafatası kırılan Batuhan, eve hapsoldu. Radyasyon riski olduğu için bilgisayar kullanamayan, oyun oynayamayan ve okula gidemeyen Batuhan televizyonu da sınırlı izliyor. Güneşe çıkması ise yasak. Batuhan'ın dramını televizyonlardan izleyen dört öğretmen, Batuhan'a ders vermek için Milli Eğitim Müdürlüğü'nden izin aldı. Galatasaray'ın kurucusu olan Ali Sami Yen'in babası Şemsettin Sami'nin ismini taşıyan Zeytinburnu İlköğretim Okulu öğretmenleri hafta sonları Sarıyer'e giderek Batuhan'a ders veriyorlar.

BİZİ EĞİTİMİ İLGİLENDİRİYOR

Şemsettin Sami İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Gökhan Baykal, 'Batuhan'ın maruz kaldığı talihsiz olayı televizyonda izledik. Bizim okulun da Galatasaray Kulübü'yle gönül bağı var. Öğretmen arkadaşlarımla bunu paylaştım. Hepsi de olumlu karşıladı. Cumartesi günleri Ömer Çimen ile Selim Kaynar geliyor. Mustafa Solar'la ben de pazar günleri geliyoruz. Ortalama 2-3 saat kalıyoruz' diye konuştu.

HAYATA DÖRT ELLE SARILACAK


Rehber öğretmeni Ömer Çimen ise, 'Doktorlar Batuhan'ın güneşli havalarda dşarı çıkmaması, oyun oynamaması ve bilgisiyarla vakit geçirmemesini söylemişler. Batuhan'ın dikkatli olması gerekiyor. Kafasının bir bölümünde kemik yok. Batuhan'a nasıl hareket etmesini anlatıyorum. Şimdi Batuhan'n ters bir hareket yapması hayati bir önem taşıyor. Ben daha çok manevi olarak Batuhan'a destek veriyorum' dedi.

KAFASINA KEMİK NAKLEDİLECEK


Anne Güler Sağır, 'Batuhan'ın öğretmeni bir gün bile evimize gelmemişken, kilometrelerce uzaktan dört öğretmenin evimize gelmezi bizi çok duygulandırdı. Bizim manevi olarak desteğe ihtiyacımız var. Gelen öğretmenlerini çok seviyor. Onlar sayesinde hayata bağlandı. Şimdi Temmuz ayında kaburgasından bir kemik alınarak kafasına nakledilecek' diye konuştu.

KOMBİNE BİLET VERMİŞLER


'Galatasaray Kulülü benim oğlum sapasağlammış gibi ona kombine kart verdi. Oğlumun değil maça gitmesi dışarıda oyun oynaması dahi sakıncalı' diyen baba Soner Sağır Batuhan'ın iyileşmesinde öğretmenlerinin psikolojik desteği olduğunun altını çizdi.

GALATASARAY'DA TOP KOŞTURMAK İSTİYOR


Yaz boyunca evde ailesinin kontrolü altında tutulacak olan minik Batuhan'ın en büyük hayali ise TT Arena'da Galatasaray formasıyla top koşturmak. Galatasaray'dan hiçbir futbolcunun kendisini ziyarete gelmediğini söyleyen Batuhan,'Top oynamam, bilgisayar kullanmam ve okula gitmem sağlığım açısından zararlıymış. Kısa süre sonra ameliyat olduktan sonra eski halime döneceğim. Temmuz ayında olacağım ameliyattan sonra eskisi gibi top oynayacağım. En büyük hayalim TT Arena'da Galatasaray formasıyla top oynamak' dedi.

MAHKEMEDE HESAPLAŞACAĞIZ


Galatasaray Kulübü yöneticilerinin Batuhan'ı sadece hastanede ziyaret ettiğini söyleyen baba Soner Sağır, 'Oğluma karne hediyesi olsun diye Galatasaray-Eskişehirspor maçına gönderdim. Galatasaray localarında her türlü alkol tüketiyorlar. Bunu Fenerbahçe maçında da gördük. Sahaya şarap ve rakı şişeleri atıldı. Benim oğlumu bu hale getiren kişiler bulunmadığı gibi, o şişeleri atanlar da bulunmadı. Galatasaray Kulübü bize karşı çok ilgisiz. Her şeyden önemlisi burada 10 yaşında bir çocuk var. Biz Galatasaray'la mahkemede hesaplaşacağız. Dava açtık' diye konuştu.

Ercan ÖZTÜRK/Akşam