Ağır yaralanan genci kurtarmak için yapılan çalışmalar nefes kesti.

Antalya'da bir restoranda garson olarak çalışan Yoldaş Çorlu, bir arkadaşıyla birlikte Lara'da alkol aldı. İkili daha sonra Yavuz Özcan Parkı'na gelip burada kayalıkların üzerinde hem denizi izlemeye, hem de sohbet etmeye başladı. Yoldaş Çorlu bir süre sonra ayağa kalkmak isterken dengesini kaybederek 40 metrelik falezlerden düştü. 11'inci metrede kayalıkların üzerine düşen ve yaralanan Çorlu'nun arkadaşı Gökhan Taş, polisi ve 112'yi arayarak durumu bildirdi. Kısa süre sonra olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, yaralı gencin kurtarılamayacağını anlayınca hem deniz polisine hem de itfaiyeye haber verdi.

Olay yerine gelen Deniz Şube Müdürlüğü ekipleri, kayalıklar üzerinde olan gencin ancak itfaiye tarafından kurtarılabileceğini görünce olay yerinden ayrıldı. Bu gelişme üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Kurtarma ekiplerinin nefes kesen operasyonu başladı. Bir güvenlik görevlisi ve Gökhan Taş, kayalıklar üzerinden yaralı gencin yanına inmeyi başardı. Bu sırada yukarıda itfaiye ekipleri kurtarma çalışması için hazırlığa başladı. Bir itfaiye eri beline çelik halat bağlayarak yaralı Yoldaş Çorlu'nun yanına indi ve sağlık ekiplerinden aldığı boyunluğu gence taktı. Daha sonra yaralı gencin yanına yine çelik halata bağlanmış sedye indirildi.

İtfaiye eri güvenlik görevlisinin de yardımıyla yaralı genci sedyeye koymayı başardı. Sarp kayalıklar sedyenin yukarı düzgün biçimde çıkmasını engellerken, itfaiye ve polis sedyeye bağlı 3 ayrı çelik halatı çekerek genci kurtarmaya çalıştı. Ancak sürekli kayalıklara takılan sedye, bir türlü yukarı çekilemedi. Bu sırada aşağıda bulunan itfaiye eri beline bağlı çelik halatla yukarı çıkarak sedyenin takılan kısımlarını kurtardı. Zormlu bir çalışmanın ardından yukarı çıkarılan Yoldaş Çorlu, ambulansla hastaneye götürüldü. Sağlık durumunun ciddi olduğu belirlenen Yoldaş Çorlu'nun vücudunda kırıklar olduğu belirtildi. Çorlu'nun arkadaşı Gökhan Taş ise ifadesi alınmak üzere Bahçelievler Polis Merkezi'ne götürüldü./milliyet