Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü"nce oluşturulan özel ekipler yaptıkları operasyonla falcılık, medyumluk, üfürükçülük yaptıkları tespit edilen 3 kişiyi "Dolandırıcılık" suçundan adli makamlara sevkettiler.
Edinilen bilgiye göre; Aydın"da fal bakmak, medyumluk hizmetleri ve üfürükçü hoca tabiri ile kendilerine kartvizitler bastırarak çalışan şahıslar ile ilgili Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü"nce yapılan çalışmalarda Aydın"ın bazı semtlerinde, H.U. isimli şahsın falcılık yaptığı, E.K."nın medyumluk yaptığı, Ç.K. İsimli şahsın ise üfürükçülük yaptığı tespit edildi. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü"nce oluşturulan özel ekipler bu üç şahısla müşteri olarak irtibata geçerek, daha önceden seri numaraları belirlenen 50 şer TL para vererek, müşteri görünümünde buluştular. Müşteri görünümündeki polis memurlarının görüşmelerinin bitmesinin ardından şüpheliler suçüstü yakalandı. Falcılık, medyumluk ve üfürükçülük yaptığı tespit edilen E.K. H.U. ve Ç.K. isimli şahıslar "Dolandırıcılık" suçundan adli makamlara sevk edildiler.
Konu ile ilgili Aydın Valiliği"nden yapılan açıklamada; “Halkımızın, üfürükçülük, fal bakma ve medyumluk yapmak suretiyle dini duygularını istismar eden şahıslara karşı daha duyarlı olunması” tavsiye edildi.