Yurt Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı"nda oturduğu apartman dairesinde fal baktığı, büyü ve muska yaptığı öne sürülen Emine Erdoğan iddiaya göre, evlenmek isteyen H.M."nin 2 bin YTL"sini, kendisini dolandırıp kaçan müteahhidi bulmasını isteyen H.P."nin 550 YTL ve altın künyesini, kızını evlendirmek isteyen H.P."nin 150 YTL ve altın küpesini, oğlunun evine dönmesi isteyen Ş.Y."nin de bin 400 YTL ile yüzük ve küpesini dolandırdı. Ayrıca, yaşları 50 ile 56 arasında olan 4 kadına Şanlıurfa"ya gidip dua etmelerini istedi. Falcı Emine Erdoğan, 4 kadınla birlikte Şanlıurfa"ya gidip kutsal yerleri gezip dualar etti.
Sorunlarının çözümlenmemesi üzerine dolandırıldıklarını anlayan kadınlar, Emine Erdoğan"ın da ortadan kaybolması üzerine polise şikayette bulundu. Polis, evine baskın yaptığı Emine Erdoğan'ı bulamazken, evde falcılıkta kullanılan malzemeler ve muskalar ele geçirildi. Soruşturma sonunda Emine Erdoğan hakkında "Dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçundan dava açıldı. Cumhuriyet Savcısı, Erdoğan"ın 4 kadını dolandırması nedeniyle 7"şer yıldan toplam 28 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

NASIL DOLANDIRILDIKLARINI ANLATTILAR

Hakkında yakalama emri çıkartılan falcı Erdoğan Adana 4"üncü Ağır Ceza Mahkemesi"nde gıyabında yargılanmaya başladı. Duruşmada falcı kurbanı H.E., H.M., H.P. ve Ş.Y., nasıl dolandırıldıklarını anlatıp, Erdoğan"dan şikayetçi oldu. Evlenme konusunda kendisine yardımcı olması için falcı Erdoğan"a gittiğini belirten H.M., “Ben bugüne kadar evlenmedim. Arkadaşım H.P."den falcı Emine hakkında olumlu şeyler duydum. Yanına gidip evlenmem konusunda bana yardımcı olmasını istedim. Karşılığında 500 YTL verdim. Falcı bana okunmuş sular ve bazı dualar verdi. Hatta 19 Kasım 2007"de evliliğimin gerçekleşeceğini söyledi. Bu arada istediği bin 500 YTL"yi de borç olarak verdim” dedi.

Kendisini dolandırdıktan sonra ortadan kaybolan müteahhidi bulması için falcı Emine Erdoğan"a para verdiğini söyleyen H.E. de, “Müteahhide evimi yapması için yüklü miktarda para verdim. Evimi yapmadan ortadan kayboldu. Erdoğan"ın fal ve büyü yaparak kayıp kişileri bulabildiğini duydum. Yanına gittim. 550 YTL karşılığında bu kişiyi bulabileceğini söyledi. Para ile birlikte sonra geri vereceğini söyleyerek altın künyemi aldı. Müteahhit bulunamadığı gibi falcı da ortadan kayboldu” diye konuştu.

Kızının evlenmesi için falcıya gittiğini belirten mağdurlardan H.P. ise, “Karşılığında benden kulağımdaki küpeyi vermemi, iki gün sonra iade edeceğini söyledi. Fal için de 150 YTL verdim. "Başka arkadaşların varsa onları da getir" dedi. Diğer arkadaşların falcıya gitmelerine ben vesile oldum. Küpemi de vermedi” dedi.

EVE DÖNMESİNİ İSTEDİĞİ OĞLU TAMAMEN GİTTİ

Ş.Y. ise, “Oğlumun eve dönmesi için gitmiştim. Oğlumla ilgili ona söylemediğim gizli bazı şeyleri bildi. Ben de inandım. Oğlumun eve dönmesi için büyü yapacağını söyleyerek 670 YTL istedi. 470 YTL verdim. Oğlum bayramda geldi. Bu kez eşyalarının tamamını alıp gitti. Falcının yanına gidip bunu söylediğimde, bu kez başka büyü yapmak için para istedi. Bu istenen parayı da verdim. Fakat oğlum eve dönmedi. Sonraki görüşmemizde yüzük ve küpemi de verdim. Daha sonra ortadan kayboldu. Falcı benden toplam bin 400 YTL para ile yüzük ve küpemi aldı” diye konuştu.

Duruşma, Emine Erdoğan"ın yakalanması için ertelendi.