Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni içinde barındıran Koçarlı İlçesi'nde öğrencilerin yol ve ulaşım sorunu bir türlü çözülemedi. Binlerce öğrencinin eğitim gördüğü Çakmar Kampusu'nda yaşanan yol sorununun hem ilçe ekonomisine hem de öğrencileri olumsuz etkilediğini kaydeden Koçarlı Belediye Başkanı Cengiz Şen, Aydın İl Özel İdaresi ve Karayolları'nın bu sorunu ortaklaşa çözmesini istedi.
Daha önce, Karayolları ve Köyhizmetlerine sorunun çözümü için defalarca yazı yazdıklarını ancak bir türlü sonuç alamadıklarını kaydeden Belediye Başkanı Cengiz Şen, önceki Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, döneminde yolun Turizm Yolu ağı içerisine alındığını, Ancak bakan değişince projenin de askıya alınması nedeniyle sorunun yine çözülmediğini söyledi.
Kredi Yurtlar Kurumu tarafından 2000 yıllarında ilçeye yapılan öğrenci yurdunun, il genelinde yurt sorunu yaşanmasına rağmen Koçarlı-Çakmar yolunun bozuk olması nedeniyle rağbet görmediğini de ifade eden Başkan Şen Aydın İl Koordinasyon Kurulu toplantısında ilgili yatırımcı dairelerden ve Vali Mustafa Malay'dan yardım istedi. Şen "Üniversite'nin ilk fakültelerinden biri olan Koçarlı İlçesi'ne bağlı Çakmar'da bulunan Ziraat Fakültesi'nde yıllardır devam eden yol sorunu bir türlü çözülemedi. Aydın'ın Koçarlı ilçesini Aydın-Çine karayoluna bağlayan ve 14 kilometrelik yol 1950'li yıllarda köy ve çiftlik yolu olarak trafiğe açılmış. Merhum Başbakanlardan Adnan Menderes'in Çakırbeyli'de ki çiftliğinin önünden de geçen yol aradan geçen 57 yıl sonra mevcut trafiği kaldıramaz halde. Yolun dar ve virajlı olmasından dolayı hem yöre halkı, hem de Ziraat Fakültesi'nde okuyan öğrencilerimiz huzursuz. Her yıl bu talebi ilgili yerlere iletiyorum. Ancak olumlu bir sonuç alamadık. Koçarlı bir eğitim şehri olma yolunda ilerliyor. Ancak eğitim üzerine yapılan tüm yatırımlar yolun kötü olması nedeniyle amacına ulaşamıyor. Hiç olmazsa okulların tatil olduğu şu ara dönemde bizim için çok elzem olan 4 kilometrelik kısım yapılsın" dedi.