Senato toplantısına Söke"den Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Söke Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sabiha Işık katıldı.
Edinilen bilgiye göre; Senatodan çıkan onay Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK)"na, buradan da onay alması halinde Bakanlar Kurulu"na gidecek.
Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Söke Ticaret Odası Başkanı Süleyman Toyran, Söke Fakültesi için büyük bir adımın daha atılmış olduğunu belirterek; Söke İşletme Fakültesi için emin adımlar ile ilerlendiğini söyledi. Söke"nin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısını değiştirecek, hareket getirecek olan ADÜ Söke Fakültesi"nin İşletme Fakültesi olarak senatodan onay alması ve bir adım daha ileri gidilmesinin kendilerini memnun ettiğini söyledi.
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu"nun Söke"ye yaklaşımının her zaman olumlu olduğunu ve desteklerinden dolayı özellikle bir kere daha teşekkürlerini ifade etmek istediğini belirten İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; “Sökeliler fakültesini kabullendi ve sahip çıkmaktadır. Sökeli vatandaşların katkıları ile süren bina yapımı hızla devam ediyor. Söke Fakültesi kararlılıkla hayata geçecek. Katkıda bulunan herkese ve İşletme Fakültesi için onay veren tüm senato üyelerine Sökeliler adına teşekkür ediyorum. Fakülte çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek” diye konuştu. -iha