Saat 15.00'de Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen ihale, Kaymakam İsmail Demirhan Başkanlığında, SÖKEV yönetim kurulu üyelerinin huzurunda yapıldı. İhaleye 12 inşaat firması yetkilisi katıldı. Malzemeleri SÖKEV tarafından temin edilecek Fakülte binasının kaba inşaat yapım işi ihalesine toplam 12 firma katıldı.4 turda yapılan ihale metrekare bedeli 33 TL, toplam kaba inşaat işçilik bedeli 230 Bin TL bedel ile Çam İnşaat şirketinde kaldı.
Gerçekleştirilen ihale ile ilgili bilgi veren Söke İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan; "Söke Eğitim Vakfı (SÖKEV) ihale kanununa tabi değildir. Yönetim Kurulu istediği yükleniciye verme tercih hakkı vardır. Bu işi en güzel şekilde yapmak istiyoruz. Bu sene kaba inşaatını bitirerek önümüzdeki yıl bu fakülte binasın da 2010-2011 yıl içerisinde eğitim öğretime açmak istiyoruz. Buradaki süremiz teslim tarihinden itibaren 5 aylık süre. Yüklenici firmada yüzde 6 kesin teminat alacağız. Ödemeleri ayda bir yapmayı düşünüyoruz" dedi.
İhale sonucunda Kaymakam İsmail Demirhan; "Fakülte binası kaba inşaatı işçilik işi ihalesi Halil Çam, Çam inşaat firmasında kaldı. İnşallah inşaatı Halil Çam Arkadaşımız yapacak. Metrekare birim fiyatı ise KDV dahil 33 TL bedel ile işi Çam İnşaat"a ihale ettik. Kaba inşaatın toplam işçilik bedeli 230 bin TL tutuyor. Malzemeleri SÖKEV temin ediyor” diye konuştu.