SÖKEV Başkanı ve İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan fakülte inşaatı ile ilgili değerlendirme yaptı. Fakülte binası inşaat alanında yapılan değerlendirme toplantısına Söke Belediye Başkan Yardımcıları Enver Helvacı ve Levent Tuna, Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran, Ticaret Odası Meclis Başkanı Behlül Er, Söke Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Refik Karataş ve SÖKEV yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Söke Fakülte binası inşaatında son birinci kısmın son tabliye betonunun atıldığını belirten SÖKEV Başkanı ve İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan, fakülte binası inşaatının Sökelilerin katkısı ve özverisi ile bu hale geldiğini söyledi. Fakülte binası inşaatının 2010-2011 eğitim yılına yetişeceğini ve ADÜ ile yapılan protokol gereği binada bir fakülte ile bir meslek yüksek okulunun açılacağını belirten Kaymakam İsmail Demirhan; “Binanın yapıldığı arazi 24 dönüm. Çevresinde hazineye ait 100 dönüme yakın alan bulunuyor. Tüm bu alanın Söke Üniversitesi"nin kampus alanı olmasını arzu ediyorum. Söke bir gün mutlaka kendi üniversitesine kavuşacaktır. Fakülte Söke Üniversitesi"nin başlangıcı olacak” dedi.
SÖKEV Başkanı ve İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan fakülte binasının bugüne kadar olan süreçteki mali bilançosunu da basın ve kamuoyu ile paylaştı. Kaymakam İsmail Demirhan"ın açıklamasına göre fakülte binası inşaatına bu güne kadar Söke Ticaret Odası 157 bin TL, Söke Esnaf Kefalet Kooperatifi 100 Bin TL, Şehiriçi Minibüs Kooperatifi 15 bin TL, Söke Ticaret Borsası 50 bin TL olmak üzere toplam 322 bin TL nakdi kaynak SÖKEV"e aktarıldı.
Kaymakam Demirhan taahhüt edilen rakamları ise Söke Ticaret Odası 400 bin TL, Söke Esnaf Kefalet Kooperatifi 400 bin TL, Şehiriçi Minibüs Kooperatifi 30 bin TL, Söke Ticaret Borsası 50 bin TL olmak üzere toplam 880 bin TL olarak açıklandı. Kaymakam İsmail Demirhan Söke Genç İŞ Adamları Derneği"nin 50 bin TL"lik taahhüdü olduğunu, Söke Ziraat Odası"nın da taahhüdünü bu günlerde açıklayacağını ifade etti.
Devam eden fakülte binası inşaatına 280 bin 958 TL harcama yapıldığını kaydeden Kaymakam İsmail Demirhan, SÖKEV"in hesabında 41 bin 42 TL nakdin bulunduğunu sözlerine ekledi.
Fakülte binası için yardım toplama kampanyasının başlatıldığını belirten İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan, SÖKEV tarafından görevlendirilen 5 kişinin bastırılan makbuzlarla yardım toplamaya başlayacaklarını söyledi. Kaymakam İsmail Demirhan; “Sökelilerin katısı bizim için çok önemli. Bu nedenle Söke"de yaşayan herkesin fakültemize katkıda bulunmasını bekliyoruz” diye konuştu.