Yeni sezonda dizi olarak ekrana gelmesi planlanan yapımda 'İffet'i canlandıracak olan Fahriye Evcen, rol alacağı bazı sahnelerinde pürüz yaşanması üzerine diziden ayrıldı.
 
İffet dizisi, yılan hikayesine döndü! 1982 yılında başrolünü Müjde Ar'ın oynadığı ve 'otomobil camında tecavüz' sahnesiyle akıllara kazınan filmin dizi versiyonu için başrol oyuncusu bulunamıyor.
 
İlk olarak Fahriye Evcen'e teklif götürülmüş ancak filmdeki tecavüz sahnesinin aynısının çekilmek istenmesi üzerine Evcen vazgeçmişti. Ardından, Naz Elmas'la anlaşma sağlandı. Kısa bir süre sonra yapımcı Faruk Turgut, 'Çok Avrupai bir havası var' diyerek güzel yıldızdan vazgeçtiğini açıkladı.
 
Ayrıldığı sevgilisi Özcan Deniz'in eski aşkı Naz Elmas'ın 'İffet'le gündeme gelmesi üzerine Evcen, bir kez daha yapımcı şirketle masaya oturdu. Evcen, dizi için saçlarını koyu kızıl renge boyatırken, ünlü oyuncunun isteği üzerine dizide ünlü tecavüz sahnesinin yer almayacağı açıklandı.
 
Akşam gazetesinin haberine göre; başrol oyuncusunun belirlenmesi üzerine dizinin çekimlerine bir süre önce start verildi. Ancak Evcen'in rol alacağı sahnelerle ilgili yeni pürüzler yaşanması üzerine, yapım şirketi güzel oyuncuyla yollarını ikinci kez ayırdı.