Berlin Humboldt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Frank Ellmer; "Fahri Bilim Doktoru" unvanına ADÜ öğrenci ve öğretim elemanlarına Almanya"da eğitim-öğretim ve bilimsel proje olanağı sağlaması, bu tür hizmetlerin geliştirilmesine destek vermesi nedeniyle ADÜ Senatosu"nun 10 Mart 2010 ve 2010/02 sayılı oturumunda aldığı 36 sayılı kararla layık görüldü.
ADÜ Rektörlük Senato Toplantı Odasında düzenlenecek törene ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu ve Berlin Humboldt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Frank Ellmer ile birlikte ADÜ Senatosu üyesi öğretim görevlileri katıldı.
Törende konuşan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, “Bir çok ülkeden ve bir çok farklı üniversiteden, farklı kişilerle temas halindeyiz. Ama hiç bir zaman, hiç bir şekilde Berlin Humbolt Üniversitesi ve Prof. Dr. Frank Ellmer ile olduğu gibi yoğun bir ilişkilerimiz olmadı. Kendisinin üniversitemize ve ülkemize duyduğu bu yakın ilgisini ve katkısını unutmayacağız” dedi.
ADÜ'de daha önce eski Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel, KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve işadamı Rahmi Koç'a fahri doktora verildiğini anımsatan Rektör Boylu, ADÜ"de ilk defa bir bilim adamına fahri doktora verildiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Ellmer'e doktorayı vermekten ötürü büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Boylu, bu unvanın ADÜ için iyi yeni bir başlangıç olacağını savundu.
ADÜ"nün kendisine böylemi bir unvanı layık görmesi nedeniyle büyük bir onur yaşadığını ifade eden Prof. Dr. Ellmer de, Berlin Humbolt Üniversitesi"nin bu yıl 200"üncü yaşını kutladığını hatırlattı. Üniversitelerinde bilim çalışmalarını yapan ve aralarında Albert Einstein, Emil Fischer, Maw Planck ve Fritz Haber gibi bilim adamlarının bulunduğu 29 ismin kazandığı Nobel ödülleriyle gurur duyduklarını aktaran Humbolt, “Öğretim ve araştırmada tüm kıtalardan üniversitelerle işbirliği anlaşmalarımız bulunmaktadır. ADÜ de 2004 yılından beri bu üniversitelerden biridir. Bu işbirliği pek çok kere başarılı sonuçlara imza atmıştır. ADÜ öğrencileri, yüksek lisans programlarında veya bunların bazı bölümlerinde staj yapma imkansı bulmuş ve üniversitemize araştırma gezileri düzenlemişlerdir. Her yarıyıl öğretim elemanları karşılıklı ziyaretler düzenleyerek, dersler vermektedir” diye konuştu.
Törende yapılan konuşmaların ardından ADÜ Rektörü Prof. Dr. Boylu, Prof. Dr. Ellmer'e cübbesini giydirdi ve Fahri Bilim Doktoru" unvanı verdi. Törenin sonunda Rektör Boylu ve Prof. Dr. Ellmer ADÜ Senatosu üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. iha