İzmir'de akaryakıt istasyonunda alev alan yakıt tankerini boş araziye götürerek muhtemel bir faciayı önleyen şoför Engin Koçak, ''Alev yumağı içindeki tankeri benzin istasyonundan alıp boş araziye götürdüm. Tanker benzin istasyonunda patlasaydı, facia olurdu'' dedi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Halkapınar semtinde Adem Seçilmiş'e ait akaryakıt istasyonunun deposuna 35 CJJ 69 plakalı yakıt tankeri benzin boşaltırken, henüz belirlenemeyen nedenden dolayı bir kıvılcım oluştu. Kıvılcımın sıçraması sonucu yakıt tankeri bir anda yanmaya başladı.

Yangını gören şoför Engin Koçak, tankere binip çalıştırarak akaryakıt istasyonundan çıkmak istedi. Tankerdeki alevler akaryakıt istasyonunda park halindeki 4 otomobile ve kafeteryaya sıçradı. Şoför Koçak, alevlerin büyümesine rağmen tankeri akaryakıt istasyonundan çıkardı. Yolda giden tankerden çevreye sıçrayan alevler, Gürsel Önal'ın kullandığı 35 LES 81 plakalı otomobile de sıçradı. Bir anda alev alan otomobilin sürücüsü Önal ile yanında bulunan arkadaşları Ali İslamoğlu ve Kemal İbrahimoğlu araçtan dışarı çıktı.

Alev topuna dönen tankeri akaryakıt istasyonunun yaklaşık 100 metre ilerisindeki boş araziye götüren şoför Koçak, araçtan inip koşarak uzaklaştı. Koçak'ın uzaklaşmasından kısa süre sonra tankerde büyük bir patlama oldu.

Bu arada, olay yerine gelen itfaiye ekipleri, akaryakıt istasyonundaki kafeterya ile 4 araçta ve yolda yanan Önal'a ait araçtaki alevleri söndürdü. Araçların ve kafeteryanın tamamen yandığı görüldü.

Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de yakıt tankerindeki alevleri söndürmek için çalışmaya başladı. İtfaiyenin yaklaşık 1 saat süren çabasının ardından yakıt tankerindeki yangın, köpük sıkılmak suretiyle söndürüldü.

AA muhabirinin görüştüğü yanan 35 LES 81 plakalı otomobilin sürücüsü Gürsel Önal, yolda giderken karşıdan alevler içinde bir tankerin geldiğini gördüklerini söyledi. Bir anda ne yapacağını şaşırdığını ifade eden Önal, ''Şaşkınlığım sürerken tankerin hızla yanımızdan geçtiğini gördük. Tankerdeki alevler benim otomobilime de sıçradı. Aracımın yandığını görünce 2 arkadaşımla birlikte kendimizi dışarı attık'' dedi.

-KAHRAMAN ŞOFÖR-

Olaydan sonra akaryakıt istasyonuna gelerek bir süre oturan tanker şoförü Engin Koçak'ın, yangının şokunu üzerinden atamadığı görüldü. Akaryakıt istasyonu çalışanları tarafından teskin edilen Koçak, gazetecilere yaptığı açıklamada, benzin boşaltırken akaryakıt istasyonunun deposundan çıkan kıvılcım nedeniyle tankerde yangın çıktığını belirterek, ''Alev yumağı içindeki tankeri benzin istasyonundan alıp boş araziye götürdüm. Tanker benzin istasyonunda patlasaydı, facia olurdu'' diye konuştu.

Alevlerin çok kısa sürede tankeri sardığını dile getiren 36 yaşındaki Koçak, şunları söyledi:

''Tankere binip akaryakıt istasyonundan çıkarmak istedim, o anda başka hiçbir şey düşünmedim. Yolda giderken tanker alev yumağı halindeydi. 15 yıllık şoförüm, evliyim ve 2 çocuğum var. Patlama riskine karşı büyük bir faciayı önlemek için canımı bile tehlikeye atarak, tankeri istasyondan çıkarıp boş araziye götürdüm. Ancak, bu kısa sürede hayatım bir film şeridi gibi gözümün önünden geçti.''

Akaryakıt istasyonunun sahibi Adem Seçilmiş de yakıt tankeri benzini boşaltırken yakıt deposundan çıkan statik bir kıvılcım nedeniyle yangın çıktığını, maddi kayıpların telafi edilebileceğini, ancak can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Olayda dumandan ve patlamanın sesinin şiddeti nedeniyle 7 kişinin etkilendiği, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Serhat Coşkun, Nurhan Yavaş, Uğur Bilgi, Kamil Hozman, Erinç Baran Turna, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Barış Mutkilioğlu ile olay yerinde ambulansta müdahale yapılan Nurhan Coşkun'un sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.