Nazilli ilçesinde şehrin en işlek caddesinde unutulan el freni az daha faciaya neden oluyordu. El freni çekilmeden park edilen otomobil 250 metre ileride Belediye meydanın refüjüne çarparak durdu. Meydanda oturan vatandaşlar korku ve panik yaşarken sürücüsü olmayan arabanın kimseye çarpmaması ise yüreklere su serpti. Kazada araçta küçük çaplı maddi hasar meydana geldi.

Hürriyet Caddesi üzerinde Adem Yeni tarafından el freni çekilmeden park edilen 33 VCY 41 plakalı otomobil, belli bir süre sonra kendiliğinden hareket etti. 250 metre şoförsüz bir şekilde giden otomobil Belediye meydanının köşesinde bulunan refüje sert bir şekilde çarptıktan sonra durdu. Meydanda bulunan banklarda oturan vatandaşların panik yapmasına neden olan kazada aracın kilitli ve şoförünün olması ise korkulu anların yaşanmasına neden oldu. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekiplerinin ilk incelemesinin ardından el freninin çekilmediği fark edilen otomobilin sahibine telefonla ulaşılmaya çalıştı. Polis memuru, telefon ile araç sahibi Adem Yeni'ye ulaşarak; "Tahminimizce el frenini çekmeyi unuttunuz ve kaza yaptı. Aracınızın kapıları kitli bir şekilde şuanda Belediye meydanında refüje çarparak durmuştur. Hemen aracınızın yanına gelebilir misiniz?" sözlerine karşılık kendini inandıramayan polis ekiplerine Adem Yeni ise; "Yanlış numarayı aradınız benim arabam evimin önünde" diyerek karşılık verdi. Polis memurunun ismini vermesinin ardından aracın gelinmediği takdirde çekileceğini söylemesi ise ilginç dakikalara sahne oldu. Polisin uzun süre kendinin polis olduğuna ikna etmesinin ardından araç Adem Yeni'nin oğlu tarafından araç kaza alanından alınarak götürüldü.

15.20120701210620.jpg

AZ BİR MEYİL FACİAYI ÖNLEDİ

Olayı gören vatandaşlar çok şaşırdıklarını ifade ederek; "Ne olduğunu anlayamadık. Araç oradan yavaş yavaş üzerimize geldi. Bir an ne olduğunu anlayamadan duvara çarparak durdu. Daha sonra şoförüne ne yapıyorsun diyecektik ama ortada şoför yoktu. Çok şaşırdık. Hemen olay yerine polis geldi ve aracın el freninin çekilmemesinden olduğunu söyledi. Gerçekten Allah korudu. 5 metre sola doğru meyilli gelse araba ışıklara gelecek belki bir faciaya yol açacaktı. Gerçekten de Allah korudu, ışıktan ben de geçiyor olsam, araba durur diye düşünürdüm, şoförünün olmayacağını nereden bilebilirdim ki" diyerek facianın ucuz atlatıldığını belirttiler.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

14.20120701210401.jpg

16.20120701210417.jpg