Pooter polise verdiği ifadesinde, cinayeti, öldürdüğü çift’in kendi kızıyla arkadaş’lığını bir sosyal iletişim sitesi üzerinden kesmesi yüzünden işlediğini söyledi.

Billy Payne Jr. ve kız arkadaşı Billie Jean Hayworth, Potter’ın 30 yaşındaki kızı Jenelle ile arkadaşlığını kesmesiyle başlayan olaylarda, polis raporuna göre, arkadaşlık listesinden çıkartılan Jenelle son birkaç haftadır Billy ve Billie çiftini farklı şekillerde rahatsız ediyordu. Yapılan araştırmalar sonucundaysa saat 17:30 ile 11:00 arası işlendiği sanılan cinayet, Marvin Potterın çiftin Mountain Citydeki evlerine zorla grip ateş etmesiyle sonuçlandı. Billy Payne kendi yatak odasında ölü bulunurken, Billie Jean ise sekiz aylık bebeğine sarılmış olarak komşuları tarafından bulundu.

Jamie Curd isimli bir diğer sanıksa, Potterın arkadaşı ve kızına olan ilgisiyle ön plana çıktı. Kendisi suça ortaklıktan dolayı tutuklandı şimdi her iki adam da ceza evinde. Potter için istenen kefalet 200.000 dolarken, Curd için tam tamına 1.5 milyon dolar kefalet isteniyor.