Malatya'da meydana gelen kargaşanın ardından provokatörler sanal sitelerden paylaşım yapıyor. "Yobazlar şimdi de Çorum'da... Cadde ortasında su içen iki Alevi vatandaşımızı linç etmek istediler" başlığı ile yayınlanan bir haber, Çorum polisini de harekete geçirdi. Olası bir provokasyona karşı tedbir alan Çorum İl Emniyet Müdürlüğü'nün haberi yayınlayan ve sahte isim kullanan admine dava açtığı öğrenildi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Çorum Hacı Bektaş Veli Vakfı ve Alevi Kültür Merkezi Başkanı Nurettin Aksoy, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yapılan "Yobazlar şimdi de Çorum'da... Cadde ortasında su içen iki Alevi vatandaşımızı linç etmek istediler" başlıklı paylaşılan haberinin provokasyon olduğunu kaydetti.

Haberin asılsız olduğunu ve Çorum’da insanların birbirlerine saygı çerçevesinde yaklaştıklarını belirten Nurettin Aksoy, "Biz barışın, huzurun yer aldığı, insanların birbirlerine hoşgörü ve saygı gösterdiği bir şekilde yaşamayı sürdürmek istiyoruz. Bu amaçla da üzerimize düşeni yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Tahriklere kapılmayacağız, barışı bozanlara fırsat vermeyeceğiz. Planlı olduğu çok açık bu haberi yapanları kınıyoruz. Çorum’u huzur kenti olarak tanıttık bunu da devam ettirmeye kararlıyız. Kardeşlik ve beraberlik kolay kurulmadı, yıktırmaya da niyetimiz yok." şeklinde konuştu.

İl genelinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ise yapılan paylaşıma büyük tepki gösterilirken olayın Malatya'da yaşanan kargaşadan sonra yapılmasının büyük bir provokasyon olduğunun açık bir göstergesi olduğunu aktarıyor.