Facebook’la ilgili dikkat çekici bir güvenlik açığı gündemde. Sosyal paylaşımsistemi, akıllı telefonlara yüklenen yazılımlarla kullanıcıların telefon rehberlerini kullanıcıları uyarmadan elde ediyor.
 
Gizlilik var ama...
 
Herkesin telefon rehberini elde etmesimümkün olmasa da bu konuda kendinizi güvene almak için ‘https://www.facebook.com/friends/ edit/?sk=phonebook’ adresine girerek orada bir telefon rehberi olup olmadığına bakmanızda fayda var. Her ne kadar Facebook içindeki gizlilik sözleşmesi bunları herhangi bir şey için kullanmayacağını belirtse de yine de tümtelefon rehberinin alındığının kullanıcılara söylenmeden alınması gerçekten de rahatsızlık yaşatıyor.
 
Önlemek mümkün
 
Eğer bu telefon rehberinin Facebook üstünde durması sizi rahatsız ediyorsa hemen şu adrese gidin: “https://www.facebook. com/contact_importer/ remove_uploads.p hp?r=%2Fphonebook.” Buradan ‘kaldır’ ya da ‘remove’ seçeneğini işaretlediğinizde telefon numaralarının silindiği bilgisi veriliyor. Ama bu telefon rehberinin silinip silinmediği bir şekilde Facebook’un insafına kalıyor.
 
Toshiba soğutmaya sıcak bakıyor
 
Toshiba, yeni bilgisayar modelleri ‘R830’ serisiyle akıllı soğutma çözümleri ve kasa yapısına odaklanarak yepyeni bir çizgi yaşatıyor. Modeldeki Intel ve Toshiba tarafından ortaklaşa geliştirilen ‘AirflowCooling’ ileri soğutma sistemi en yeni Intel ailesi işlemcilerin cihazın ince kasasına entegre edilebilmesini ve fan sesi en aza indirgenerek çalışmasını sağlıyor.
 
Dış şartlara dirençli
 
Bunun yanında cihazda ince ve hafif tasarım sağlamlıktan ödün vermiyor. Cihazlar, taşıdıkları verilere hiçbir zarar gelmeden, 76 santim yükseklikten düşmeye, LCD kapakta 100 kilogram ağırlığa ve 30 mililitreye kadar sıvı dökülmelerine karşı başarıyla direnç gösteriyor.
 
ESKİMEYEN TELEVİZYON TÜRKiYE’DE
 
Danimarka’nın dünyaca ünlü teknoloji devi Bang&Olufsen, 3D özelliğine sahip ilk Full HD televizyonu ‘BeoVision 4-85’i Türkiye’ye getirdi.
 
10 hoparlörü var
 
Televizyon, nesnelerin gerçek renklere ve pürüzsüz hareketlere sahip olmasını sağlayan Full HD özelliğinin yanı sıra, yıpranmanın etkilerine karşı koyan otomatik renk dengeleme özelliği sayesinde yıllar geçse de sıra dışı bir görüntü kalitesi sağlıyor. Akustik lens teknolojisine sahip televizyon 10 hoparlörü sayesinde mükemmel bir ses kalitesi sunan BeoVision 4-85, bulunduğu ortamın her köşesine sesin eşit şekilde dağılmasını sağlayarak eşsiz bir sinema keyfi yaşatıyor.
 
Motorlu bir stand üstünde
Motorlu bir stand üzerine yerleştirilen BeoVision 4-85’in ekranı, televizyon açıldığında optimumizleme pozisyonuna yükseliyor ve kusursuz bir şekilde entegre edilen BeoLab 10 hoparlörü ortaya çıkıyor. Cihaz,motorlu standı sayesinde kullanıcının tercihlerine göre istenilen yöne doğru hareket ettirilebiliyor.
 
Çerçeve değil fotoğraf albümü
 
Sony de, evlerde kullanımı kolay fotoğraf çerçeveleri satmaya başlıyor. Ekim ayında satışa çıkacak çerçeveler 18 ile 26 santimarasında değişen ekran boyutlarıyla dikkat çekiyor. Enerji tasarrufu sağlayan zamanlayıcı, geniş slayt gösterisi ve saat/takvim ekranları yelpazesi ile tasarlanan ürünler, sadece fotoğraf değil istendiğinde küçük video klipleri de gösterebiliyor.
 
4 bin fotoğraflık
 
Sadece fotoğrafları değil,MP3 şarkıları da çalabilen dijital resim çerçeveleri, 2 gigabayt büyüklüğünde saklama alanına sahip. Bu da ortalama 4 bin fotoğrafın bu çerçevelerden gösterilebilmesi imkanı sunuyor.
 
Hem kolay hem şık
 
Canon, yeni, şık ve ince ‘IXUS 115 HS’ modeli her türlü çekim koşulunda çekim yapmayı kolaylaştırıyor. Bulanık, grenli ve ayrıntıda zayıf görüntülere neden olan yarı karanlık ortamlarda bile ‘HS Sistemi’ sayesinde, flaş kullanmak zorunda kalmadan net ve doğal görünümlü çekimler elde edilebiliyor.
 
‘Aksiyon’ için ideal
 
Canon’un 32 farklı sahneyi otomatik olarak tespit edebilen ve gereken tüm ayarları yapabilen akıllı otomatik seçeneği sayesinde tek yapılması gereken bakıp çekmek. Seri patlamalar yapıp aksiyonu dondurarak en iyi anı yakalayan veya kesintisiz bir çekim sekansı oluşturan ‘Yüksek Hızda Patlama Modu’, yanıltıcı ve hızlı aksiyonları fotoğraflarken kusursuz sonuçlar veriyor.
 
Çift SiM kartlı ve akıllı
 
LGpiyasaya yeni sürdüğü ‘Optimus’ serisiyle klavyeli ya da klavyesiz bir biçimde hayatı kolaylaştırmayı hedefliyor. Kullanıcılar tek bir tuşa tıklayarak tümsosyal medya varlıklarını bir ekran üstündeki programcıktan yürütürken arkadaşlarının da yine Facebook ve Twitter gibi sitelerde neler yazdığını okuyup takip edebiliyor.
 
NFC’ye uyumlu
 
E-posta ve ajanda yönetimini yine tek tuş üstünden sağlayan LG, 320X480 çözünürlüğündeki ekranıyla internette keyifli bir gezinme imkanı sağlıyor. Şimdilik sadece Avrupa pazarlarında Türkiye’de de giderek yaygınlaşan yakın ödeme sistemi NFC kullanımına imkan veren LG Optimus’un Netmodeli çift simkart ile uyumlu çalışacak şekilde tasarlanmış.
 
Piramitlerin gizemini çözüyor
 
3 boyutlu modelleme çözümleri sunan Dassault Systemes, BüyükMısır Piramitinde şimdiye kadar keşfedilmemiş bölümlerin gizemini çözüyor. ‘Djedi Robot’, piramidin içinde dolaşarak iç yüzeyleri keşfediyor ve bunları üç boyutlu canlandırıyor.
 
Çok yakında tümdünyada
 
Türkiye, 3G standartlarını yeni yakalamış olsa da tüm dünya 150 megabitin üstünde bağlantı imkanı sağlayan 4G’ye geçiyor. ABI isimli araştırma şirketinin 4G raporuna göre 2016‘da 4G kullanıcı sayısının 100 milyonun üzerinde olacağı öngörülüyor.