İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği görevini sürdüren ve kısa bir süre sonra İngiliz Dış İstihbarat Servisi MI6"in başkanlığını devralacak olan Sir John Sawers"ın Facebook profili siteden kaldırıldı.

Sawers"in eşi ve üç çocuğu ile ilgili pek çok kişisel bilgiyi paylaştığı Facebook profilinin, MI6"nın yeni patronunun güvenliği nedeniyle iptal edildiği belirtiliyor.

Mail on Sunday gazetesine göre, Sir John Sawers"ın eşi Shelley Sawers"ın sosyal paylaşım sitesinde hazırladığı sayfada, çiftin Londra"daki evlerinin adresinden, çocuklarının hayatının ayrıntılarına kadar gizli kalması gereken pek çok bilginin görüntülenebilmesinden sonra Dışişleri Bakanlığı olaya el koydu.

Kasım ayında MI6"nın başına geçecek olan Sir John Sawers"ın Facebook profilinde pek çok önemli diplomat ve sanatçıyla çekilmiş fotoğrafları da yer alıyordu. Shelley Sawers, profilinde hiç bir güvenlik kısıtlamasına yer vermediği için 200 milyon kullanıcı rahatlıkla çiftin kişisel bilgilerine erişebiliyor. Avam Kamarası Terörle Mücadele Komisyonu Başkanı Patrick Mercer, Sawers çiftinin tedbirsiz davranışlarının kendisinde büyük hayal kırıklığı yarattığını söyledi.