Engin BELLİ/AHT

DEVLET Senfoni Orkestrası ’nın 34 yıldır sanatçısı olan Mücahit Akyunak ’a, aralık ayında, sosyal paylaşım sitesi Facebook ’tan kendisini Damla İpek Ares (24) diye tanıtan bir genç kızdan arkadaşlık teklifi geldi. Hayvan hakları aktivisti olan Akyunak, gelen teklifi çok sayıda ortak arkadaşı olduğu için kabul etti. İkili 4 ay internet üzerinden yazıştı.

SENFONİ SANATÇISI SOYULDUĞUNU İDDİA ETTİ
Bir süre sonra Ares, Akyunak’ı yakından tanımak istediğini belirtip, evine konuk olma teklifinde bulundu. Akyunak, Ares’in mart ayında evine gelmesinin ardından salondaki çekmecenin içinde bulunan 2 bin 200 TL’nin kaybolmasını, ‘bir yerde düşürdüğüne’ yordu. Ancak Akyunak’a Ares, 13 Mayıs’ta “Abi sıkıntılarım var dertleşmek istiyorum” diyerek bir daha gitti. Akyunak, evde sakladığı altınlarının kaybolmasının ardından soluğu poliste aldı.

GÖZALTINA ALINDI
Kendisini Damla Sağdıç, Sabahat Ares gibi isimlerle de tanıtan genç kızın, Ebru Elbasan ismiyle Ankara’da dolandırıcılk suçundan yargılandığı ortaya çıktı. Elbasan’ın, Sabahat Ares ismine düzenlenmiş sahte kimlikle Ümraniye’de gözaltına alındığı öğrenildi. Elbasan’ın daha önce de hayvan aktivisti 3 kadını dolandırdığı ortaya çıktı...