Sayfaların ortaya çıkması ile grupların etkisi azalmıştı fakat son zamanlarda grupların tasarımlarının değişmesi dikkat çekiciydi.

Gruplardaki bu gelişmelerin ardından Facebook’un yeni grup türleri sadece okullar için açılmış olacak. Bu gruplara girmek için .edu uzantılı bir e-posta adresi gerekiyor.

Groups for Schools‘un en önemli özelliklerinden birisi de dosya alışverişini destekleyecek olması. Groups for Schools ile birlikte kampüs yaşamı tamamen Facebook üzerine taşınabilecek. Öğrenciler ya da öğretim görevlileri burası üzerinden dosyalarını paylaşabilecek. Bununla birlikte sınıf arkadaşlarınıza ulaşmak, notları paylaşmak için de Groups for Schools kullanabilecek.

Facebook en başta yola çıktığında bu kampüs yaşamı hissediliyordu fakat Facebook herkesin kullanımına açıldığında bu özelliğini kaybetmişti. Şimdi sadece kendi okul ağınızın bulunduğu bir grupta, daha verimli ve kampüs ortamını Facebook üzerinden yaşamak da mümkün olacak. Şu anda okulunuzu aratarak e-posta adresinizi bırakabiliyorsunuz. Okulunuzun grup sayfası mevcut değilse, sayfa aktif olduğunda size bir hatırlatma e-postası yollanıyor.

Bir sosyal ağ olmasının yanı sıra Facebook eğitim konusunda da desteğini Groups for Schools ile sağlamaya çalışacak gibi gözüküyor. Benzer ve sadece okullar için olan bir projeyi bir süre önce YouTube, YouTube for Schools adlı proje ile devreye sokmuştu. Groups for Schools özelliğinin neler getireceği, eğitim anlamında öğrencilere ve öğretmenlere getireceği avantajları hep birlikte göreceğiz.