BURSA Emniyet Müdürlüğü, kontör dolandırıcılığından yankesiciliğe, hırsızlıktan aile içi şiddet gibi asayiş olaylarına kadar vatandaşın uyarılmasını amaçlayan “E-Toplum Destekli Polislik” projesini başlattı.

Elektronik postalarda güvenli internetin nasıl kullanılacağı, aile içi şiddet mağdurlarının izleyeceği yolları anlatan Bursa polisi, günde 140 bin kişinin e-mail adresine yaşanmış olayların özetini göndererek asayiş olaylarına karşı alınacak tedbirlere de dikkat çekti. Polis, bunun son örneği olarak da 16 yaşındaki liseli genç kızın başından geçen olayı vatandaşla paylaşıp ailelere uyarıda bulundu.

İŞTE O MAIL

GÖNDERİLEN e-postada, 16 yaşındaki kızın yaşadıklarıyla ilgili şu ifadelere yer verildi: “16 yaşında lise öğrencisi bir kızım. İnternetten tanıştığım, kendisini hiç görmediğim ama uzun süre sohbet ettiğim kişiye karşı güzel duygular besliyordum. Her akşam eve gelip bilgisayarımın başına geçtiğimde, hemen mesaj yolluyor ve uzun uzun sohbet ediyorduk. Bu kişiyle konuştuktan sonra aileme ilgim ve derslerimdeki başarım azalıyordu. Yine samimi bir sohbet esnasında, buluşabileceğimizi söyledim. Arabasıyla gelerek beni alabileceğini söyledi. Anneme, arkadaşlarımla buluşacağımı söyleyerek evden çıktım. Söylediğim yere geldiğimde, bu kişinin araç içerisinde beni beklediğini gördüm. Bana yaşının 22 olduğunu söylemişti ama en az 30 yaşında gösteriyordu.

O anda etraftan kimse görmesin diye hemen arabaya bindim. Oradan hızla uzaklaştık. Bana yalan söylediği için ona çok kızdığımı ve hemen inmek istediğimi söyledim. Ama bir sürü şey anlatarak beni ikna etti. Sonra bana ‘Seni burada gören, tanıyan olur. Benim bildiğim pek kimsenin gelmediği bir yer var oraya gidelim mi?’ diye sordu. Önce istemedim, ancak sonra ‘Tamam’ dedim. Arabasını hiç görmediğim bir yere çekti. Bulunduğumuz alan ağaçlıktı. Sonra bana birden yakınlaştı ve sarılmaya başladı. Karşı koyamadım, bağırsam da kimsenin beni duymayacağını düşündüm ve çok korktum, ama bir şey olmadı şanslıydım. Eve döndüğümde büyük bir pişmanlık duydum ve olup biteni annemle paylaştım. Önce bana çok kızdı. Fakat daha sonra sakinleşti ve hemen polis merkezine giderek şikâyetçi olduk.”