Sosyal medya sitesi İngiltere’deki kullanıcıların bundan böyle Facebook’un onlara hitap ederken İngilizce’deki kadın zamirlerini mi yoksa erkek zamirlerini mi kullanacağına yoksa cinsiyetsiz zamirleri mi tercih edeceğine de kendilerinin karar vereceğini açıkladı.
 
Kendisi de transseksüel olan Facebook yazılım mühendisi Brielle Harrison “Bir çok kullanıcı için bu değişiklik hiç bir şey ifade etmeyecek. Ancak bazıları için bu çok ama çok önemli bir ilerleme” dedi.
 
Harrison sözlerine “Çoğu zaman benim gibi cinsiyet değiştirme sürecinde olan ya da cinsiyetlerini genel normların dışında tanımlayan insanlara sadece iki seçenek sunuluyor ve erkek mi kadın mı olduklarına karar vermeleri isteniyor. Bu çok moral bozucu çünkü bu seçeneklerin hiç biri bize kendimizi doğru şekilde tanımlama imkanı tanımıyor. Ancak artık bu tamamen değişiyor. Bundan böyle Facebook’ta kim olduğumu herkese doğru bir şekilde söyleyebileceğim” diyerek devam etti.
 
Her ay 1.23 milyar kişi tarafından aktif olarak kullanılan Facebook’ta kullanıcılar bundan önce kendilerini sadece kadın ya da erkek olarak tanımlayabiliyor; iki seçeneğe de dahil olmadıklarını hissedenler ise “diğer” kategorisini işaretliyor ya da bu alanı boş bırakıyordu.