İnternet sektöründeki her beğenilen fikri Facebook kendi bünyesine davet etmeye devam ediyor. Groupon'u bile kendi içeriğine ekleyen ünlü sosyal ağ sitesi şimdi ise tıkla kazan reklamcılığına el attı. 500 milyon üyesiyle dünyanın en avantajlı reklam platformu haline gelen Facebook, bundan sonra reklamları tıklayan üyelerine para da verecek.
 
Tıklama başına 10 Cent olarak açıklanan bu ücretli uygulama şimdilik sadece Amerika'da yürürlüğe girmiş durumda. Ancak önümüzdeki günlerde, Facebook tüm dünyada para dağıtacak. Peki, Facebook'un sisteminin mevcut diğer platformlardan en önemlisi Google'ın uyguladığı yöntemden farkı nedir?
 
Facebook'un Farkı Ne Olacak?
 
Buradaki fark, kullanıcıların o parayı asla nakit olarak ellerine alamamasında yaşanacak. Facebook'un tıkla kazan sisteminde, biriken paralar kullanıcılara Facebook Credits ya da sitenin yeni Groupon hizmeti olan Offers üzerinden ödenecek.
 
Elinize nakit geçmeyecek ancak Facebook'un sunduğu hizmetler içerisinden istediğiniz her şeyi satın alabileceksiniz. Facebook Offers'ın kafelerden, alışveriş merkezlerine kadar geniş bir satış ağı olduğu düşünülürse yeni sistem oldukça ilgi çekeceğe benziyor. (Shiftdelete.net)