Söke Sağlık Hizmetlerini Geliştirme Derneği basın toplantısı düzenleyerek faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. 2006 yılında kurulan ve 44 üyesi ile faaliyetini sürürden Söke Sağlık Hizmetlerini Geliştirme Derneği"nin Söke Devlet Hastanesi Salonunda, basını ve kamuoyunu bilgilendirme toplantısında Dernek Başkanı Ertuğrul Dıraman, Başkan Yardımcısı Süleyman Toyran, Genel Sekreter Dr. Selma Özcan, Muhasip Üye Yusuf Karaoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Funda Budak bulundu.
Söke"nin sağlık ihtiyaçların karşılamak, yeni sağlık yatırımlarını yapmak, mevcut yatırımlara ilavelerde bulunmak, her türlü tıbbi araç ve gereçleri temin etme, her türlü sağlıkla ilgili eğitim ve bilgilendirme çalışmalarında bulunma ve bu olanakları temin etmek amacıyla faaliyet gösteren Söke Sağlık Hizmetlerini Geliştirme Derneği"nin gelirlerinin; hayırseverlerin derneğimiz aracılığı ile yaptıkları bağışlar ve hastane kantin işletmelerinden elde edildiği belirtildi.
Kamuoyunda yanlış bilgilenme sonucunda hastane kantinlerinin şahıslar tarafından işletildiği konusunda söylentiler olduğunu belirten ve bu söylentileri yalanlayan Söke Sağlık Hizmetlerini Geliştirme Derneği Yönetimi açıklamasında; “Hastanemizin ilk açıldığı günleri gözünüz önüne getirirseniz kapı önünde sağlıksız ve göze hoş olmayan koşullarda gıda maddeleri satılmaktaydı. Dernek olarak bu sorunu tümden değiştirerek daha sağlığa uygunluk ve hastanemize yakışır modern bir sistem kurduk. Birçok sağlık kuruluşlarının ve hastanelerin örnek aldığı kafeterya ve kantin işletmelerini kurduk. Burada elde ettiğimiz gelirlerin kuruşuna dokunmadan hastanemizin, başta sağlık gereçleri olmak üzere tüm giderlerini karşılamaya çalışıyoruz. İşletmelerimizde 11 eleman görev yapaktadır. Tümü Sökeli olan elemanlarımızı alınırken gerekli özen gösterilmiş olup sağlık raporları alınmış ve adli sicil kayıtları incelenmiştir” dedi.
Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi"nin modern yapısına kavuşması için servislerde kullanılmak üzere çok sayıda bazı sağlık cihazları, özel elektronik aygıtlar, sağlık malzemeleri, aparatlar, sağlığa uygunluk malzemelerin alındığı belirtilen açıklamada; “Hastanemize bireylerin başvurularını kolaylaştırıcı KIOKS sisteminin kurulması, başta hastanemizin ve yatan hastaların Internet haberleşmelerini kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacı ile Wireless (kablosuz internet erişimi) sisteminin kurulmasını sağladık. Hasta odalarında hastaların duş yapabilmeleri için özel olarak duş bataryaları ve korkuluklar monte edildi. 3 adet telsiz telefon, 4 adet televizyon, 2 adet LCD plazma TV alındı. Örnek olarak düzenlenen hasta odalarının, dinlenme ve bekleme odalarının boya ve zemin kaplamaları yaptırılmış olup halen bu tip hizmetlere devam edilmektedir. Bunların haricinde teknik servisin ihtiyaçları için gerekli malzemeler, matkap, kaynak gibi makineler ve aletler alınmaktadır. Eğitim amacı ile gelen stajyer öğrencilerin masrafları da derneğimizden karşılanmaktadır. Hastanemiz ile ilgili sosyal etkinliklerin düzenlenmesinde maddi katkılar da bulunulmaktayız. Söke Ticaret Odası tarafından düzenlemesi yapılan 65 yaş üstü hastalara hizmet odasının alt yapısı derneğimiz tarafından yapılmıştır. En son olarak çocuklara ve çocuklu hastalara hizmet vermek amacı ile kreş odası derneğimizce yaptırılmıştır. Ayrıca başta göğüs servisi olmak üzere diğer servislere de hizmet verecek olan solunum destek odası ve cihazları, yukarıda belirttiğimiz yeni doğan bebekler için işitme test cihazı ve de Ortopedi servisine CPM cihazı derneğimizce alınıp odaları düzenlenmiştir” denildi.
2006 yılından bu yana Derneğin faaliyetleri ile ilgili bilgilerin verildiği basın toplantısında yapılması planlanan faaliyetlere de değinildi. Söke Sağlık Hizmetlerini Geliştirme Derneği önümüzdeki dönemde Söke"nin tüm okullarına tam donanımlı ilk yardım dolabı temin edeceği ve ilk yardım kursları düzenleyeceği bildirildi.