Yapılan açıklamada Ağustos ayı içersinde en fazla tüketici şikayetlerinin bankaların aldığı üyelik aidatı olduğu öğrenildi.
Aydın Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 397 adet ölçü ve tartı aletinin damgalandığını bunlarda 40 tanesinin uygun bulunmayarak reddedildiği açıklandı.Yine ay içerisinde 112 adet su ve elektrik sayacının şikayetli muayenesinin yapıldığı 69 adedinin doğru, 53 adedinin bozuk olduğunun tespit edildiği kaydedildi. Denetmenlerin bu ay içerisinde 34 işyerinde 77 adet ölçü ve tartı aleti ansızın yaptıkları muayenede muayene ve ceza ücreti olarak, 2 bin 539 TL tahsil edilerek Bakanlığımız “Ölçüler ve Ayar Hizmetleri Fonu” hesabına yatırıldığı açıklandı.
Tüketici şikayetlerinin de değerlendirildiği açıklamada “İl Müdürlüğümüze intikal eden tüketici şikayetleri; 4822 Sayılı Kanunla Değişik 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve bu Kanuna dayanılarak Bakanlığımızca düzenlenen Yönetmelikler, Tebliğler ve Genelgeler doğrultusunda incelenerek mümkün olan en kısa zamanda sonuçlandırılmasına çalışılmaktadır. Merkezleri diğer illerde ve ilçelerde bulunan firmalarla ilgili şikayetler o il müdürlüklerine veya ilçe kaymakamlıklarına intikal ettirilerek ilgili Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerinde sonuçlandırılması sağlanmaktadır. Bu ay içinde İl Müdürlüğümüze intikal eden tüketici şikayeti sayısı 58 adetdir. Bu şikayetlerin 42 adedi Ayıplı Mal ve Hizmet, 16 adeti de çeşitli bankalarla ilgili yıllık üyelik ücreti şikayetleridir. İl Hakem Heyeti Başkanlığımızca Ağustos 2009 ayı içinde 21 adet tüketici lehine 5 adet tüketici aleyhine ve 14 adedi de bilirkişi ataması ile olmak üzere toplam 40 adet karar alınmıştır” denildi.