Nisan ayı meclis toplantısının en önemli gündem maddesini 2009 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi olurken bir yıllık faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.
Haluk Alıcık"ın başkanlık ettiği ve çeşitli maddelerin görüşüldüğü meclis toplantısında gündemin ilk üç maddesinde yer alan komisyon seçimleri yapıldı. Belediye Malları Taktir Kıymet Komisyonuna; Dursun Öztunç, Askerlik Meclisine Hlimi Ökte, Mal Müdürlüğü gayrimenkul satış komisyonu üyeliğine; Hüsnü Savranoğlu ve İmar Komisyonuna da, Mustafa Akaya, Gonca Yelkovan, Necdet İzgü, Mehmet Koşar ile Erkan Uğurlu seçildi. Gündemin ikinci maddesinde ise Encümen üye seçimi yapılarak, Hüsnü Savranoğlu, Erkin Özbek ile Doğan Güneş Encümen üyeliklerine seçildi. Gündemin üçüncü maddesinde 2010 yılı plan ve bütçe komisyon üyelerinin seçimi yapıldı. Seçim sonucunda M. Hakan Kumcuoğlu, Vahit Aysan, Gürdal Yüzügüler, Haydar Yetim ile Mehmet Akkan üyeliklere seçildi.

FAALİYET RAPORUNA CHP"DEN RET OYU
Seçimlerin ardından faaliyet raporu görüşmelerine geçildi. Bu sırada yasa gereği Belediye Başkanı Haluk Alıcık yerini Belediye Meclis Başkanı Ziya Aksüt"e devretti. Cumhuriyet Halk Partisi adına söz alan Ali Gün, faaliyet raporunda çelişkiler olduğunu savunarak, 6 kişilik parti gurubunun veto hakkını kullanacağını söyledi. CHP"li Ali Gün"ün eleştirilerinin Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya ve Hesap İşleri Müdürü Levent Ulus"un cevapladığı meclis, Nazilli Belediyesi"nin 2009 yılı Faaliyet Raporu, CHP grubunun haricinde Belediye Meclis üyelerince oylanarak kabul edildi. Belediye Başkanı Haluk Alıcık tekrar Meclis Başkanlığı koltuğuna oturdu.
Gündemin 5. maddesinde 2010 yılı yatırım programına ilave yapılması ve gündemin 6. maddesinde Arslanlı"da bulunan Belediye kantarının tarifesi görüşülerek kabul edilmesinin ardından 7 maddede İmar Plan tadilatlarının görüşülerek kabul edildi. Gündemin 8. maddesinde kamulaştırma çalışmaları görüşülerek kabul edildi. Gündemin 9. maddesinde Nazilli"ye bağlanan köyler ile ilçe sınırlarının genişlemesi ve nüfusun da artması sonucu içme suyunun Dandalaz Barajından alınacak suyun protokol anlaşmaları ile Alzheimer Merkezinin yapımı için Belediye Başkanına imza yetkisi verilirken gündemin son ve 10 maddesinde de Belediye bitişiğinde bulunan çok katlı binanın zemin katının 10 yıllığına kiraya verilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi kabul edildi.

BAŞKAN ALICIK, FAALİYET RAPORUNU VE 1 YILLIK ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Belediye Meclis üyelerine teşekkür konuşması yaparak bir yıllık yaptıkları yatırım ve çalışmaları anlattı. Başkan Alıcık konuşmasında; “Meclis toplantısının dördüncü maddesi olan 2009 yılına ait faaliyet raporumuzda yüzde 52"lik bir uygulama olduğu doğrudur. Ama olaya 2009 yılına ait raporun 2008 yılı ve daha eski dönemlere ait borçlardan kaynaklandığını da unutmayalım. 2009 yılı tahakkukumuza göre tahsilatımız yaklaşık yüzde 85 bu rakam Belediyemiz tarihinde önemli ve ciddi bir rakamdır. Bizler kimseyi arkadaşımız veya dostumuz bundan para almayalım tarzında yaklaşmıyoruz. Nazillili vatandaşlarımıza hizmet yapmak için bu ücretleri tahsil ediyoruz. Hesap İşleri Müdürümüzün dediği gibi eski borçlarımız var ama ya 2010-2011-2012 yılına kadar taksitlendirilmiş yada hukuki işlemler başlatılmış. Değerlendirmenin bu konuda yapılmasını dilerdim. Hepimiz iyi biliyoruz ki bu yıl yapılan Belediye faaliyetlerinin 1 yıl olmasına rağmen çok hızlı sürdürüldüğünü ve sürdürülmeye devam edecek. Seçimlerde söylediğimiz birçok projemizi ilk yıldan gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Birçok alanda marka patentine de başvurduk. Nazilli"yi marka şehri yapmak için elimizden geleni yapacağız. Ayrıca 2010 yılında geçmiş döneme dayalı alacaklarımızın tahsilâtları konusunda ciddi çalışmalara ve yaptırımlara gideceğiz” dedi. iha