Bu takıma hoca olacağım “Türkiye’de kalıp, F.Bahçe’nin teknik direktörü olabilirim. Manisa maçında puan kaybettik çünkü kadroda 18-25 yaşlarında çok oyuncumuz var. O gün tribündeki genç kızlara bakmaktan konsantre olamadılar.”


F.BAHÇE formasıyla efsaneleşen Alex de Souza, TRTSpor’daki ‘Futbol Ateşi’ programında yayınlanan röportajında ileride teknik direktör Aykut Kocaman’a rakip olacağını belirtti: “F.Bahçe’ye teknik direktör olabilirim.”

-KARİYERİYLE ilgili henüz net bir karar almadığını ancak Türkiye’de çok mutlu olduğunun altını çizen Sambacı, F.Bahçe’yle olan kontratı bitince Brezilya’ya dönebileceğini de sözlerine eklemeden geçmedi. İlerleyen zamanlarda bu konuyla ilgili net bir karar alacağını vurgulayan ‘10 numaralı Kaptan’dan’ öne çıkan satır başları:

-“BREZİLYA ile Türkiye arasında kararsız kaldım. Ya Coritiba’ya dönüp futbol kariyerimi orada sürdüreceğim, ya Türkiye’de kalıp F.Bahçe kulübünde görev alacağım. Bana sürekli olarak genç futbolculara öğreteceğim çok şey olduğunu söylüyorlar. Ancak henüz karar vermedim. Bunu ilerleyen günlerde daha detaylı düşüneceğim. Ne de olsa önümde uzun bir zaman var.

‘TARİHE GEÇTİM..’

-TÜRKİYE’DE futbol genelde sert ve markaja dayalı. Ben beklenenin tam tersiyim. Tekniğe ve skora dayalı bir futbol anlayışım var. Bu da futbol severin çok hoşuma gidiyor. Beni farklı görüyorlar. Ayrıca ben Türkiye’de iki kere gol kralı olmuş tek yabancı futbolcuyum. Belki de bu yüzden taraftarlar beni seviyor ve yıldızlaştırıyor.”

DAIANNE DE SÖYLEMİŞTİ

-SADECE bayanların ve çocukların izlediği Manisaspor maçına gelirsek eğer, bizim takımda 18-25 yaşlarında çok genç futbolcu var. O gün karşılaşmaya mı konsantre olacaklar, yoksa tribündeki genç kızları mı? Bunu anlayamadık. Böyle bir ortamda puan kaybı yaşadık.”

-HATIRLANACAĞI gibi Alex’in eşi Daianne, Alex’in Manisa maçına kadın taraftarlar yüzünden iyi konsantre olamadığını ve Sambacı’nın erkek taraftarları tercih ettiğini belirtmişti.

-Süper Lig kariyerinde şu ana kadar 126 gole imza atan Alex, 14 gol daha atarsa her kulvarda çekiştiği hocası Aykut Kocaman’ın140 gollük istatistiğini yakalamış olacak.

vatan