Fenerbahçe'ye bir şok daha. Kanarya'nın Avustralyalı yıldızı Penny Taylor, iki yıldır beraber olduğu Taurasi için Sarı-Lacivertli kulüpten ayrılıp ABD'ye döndü.

Sezona Euroleague şampiyonluğu parolası ile başlayan, başta Diana Taurasi olmak üzere bir çok yıldızı kadrosuna katan Fenerbahçe"de yaprak dökümü devam ediyor. Dünya"nın en iyi oyuncusu olarak gösterilen Diana Taurasi"nin doping yaptığı gerekçesi ile sözleşmesinin feshedilmesinin ardından, Penny Taylor da takımda kalmadı.

Taurasi ile iki yıldır beraber olan Avustralyalı yıldız, partnerinin ayrılığına dayanamadı ve soluğu ABD"de aldı. Penny Taylor Çarşamba günü oynanacak olan Ekaterinburg maçı öncesi de takımını yalnız bırakmış oldu. Sarı-Lacivertliler"in ikna çabalarına rağmen, kararından dönmeyen Avustralyalı yıldız Euroleague"de 19.2 sayı, 7.6 ribaunt ve 3.7 asist ortalamaları yakalamıştı.

Taylor için gelmişti

WNBA"DE de aynı takımda oynayan ikili, bu sezon başında Fenerbahçe"de buluşmuştu. Geçen yıl Spartak Moskova forması giyen Taurasi, Taylor"u görmek için sık sık İstanbul"a gelirken, Fenerbahçe"yi tercih etmesindeki etkenlerden biri de, partnerinin Sarı-Lacivertli formayı giyiyor olmasıydı.

Herşeye rağmen iddiasından vazgeçmek istemeyen Kanarya, Taurasi"nin yerine yine ABD Milli Takımı formasını giyen Angel Maccoughrty, Taylor"un yerine de Litvanyalı Anete Jekabsone"yi renklerine bağlamıştı.