Cihan Haber Ajansı'na özel değerlendirmede bulanan Lucescu, Fenerbahçe ile Shakhtar Donetsk'in, Şükrü Saraçoğlu'ndaki dostluk karşılaşmasını öfkeli taraftarının sabote etmesini Fenerlilerin duygusallığına bağladı. 
 
Lucescu: "Fenerbahçe taraftarının sahada taşkınlık yapması agresifliklerinden değil duygusallıklarından kaynaklandı. Taraftarın bu tepkisi benim Türk taraftarına olan bakışımı değiştirmedi" dedi. 
 
Türkiye'ye uzak kaldığı için şike iddiaları hakkındaki soruları cevapsız bırakan Lucescu, şike tartışmalarına müdahil olmak istemediğini tekrarladı. 
 
Lucescu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada; "Türkiye'de en çok da harika Türk taraftarını özledim. Türk taraftarı şahane insanlardan oluşuyor. Türkiye'de ise hlihazırda önemli olan taraftarın duyguları, takımlarınız önemli." demişti.
 
Öte yandan Fenerbahçe taraftarının sahaya girmesi Shakhtar Donetsk oyuncuları ve Ukraynalılar tarafından yadırganmıştı. Ülkedeki Ermeni diasporası ise Fenerlilerin sahaya girişi olayını Türkler aleyhinde kampanya malzemesi olarak kullanılmıştı.