Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe'nin oynadığı Samsun Basketbol maçının ardından twitter hesabından takım antrenörü Laszlo Ratgeber'i ırkçılıkla suçlayan sarı-lacivertli takımın ABD'li oyuncusu Angel McCoughtry, özür diledi.

Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinden açıklamada bulunan Angel McCoughtry, yaşanılanlardan dolayı çok üzgün olduğunu belirterek, ''Öncelikle koçumuz Laszlo Ratgeber'den, takım arkadaşlarımdan ve taraftarlarımızdan özür diliyorum. Fenerbahçe'de olmaktan dolayı çok mutluyum. Zor bir sezon geçiriyoruz. Elimden gelenin en iyisini yapmak için mücadele diyorum. Fenerbahçe forması altında şampiyon olmayı çok istiyorum. Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Özellikle Ratgeber'den ve herkesten çok özür diliyorum'' diye konuştu.

Angel McCoughtry'nin özrünü kabul ettiğini söyleyen antrenör Laszlo Ratgeber ise, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

''Bugün öğlen saatlerinde yanıma gelen Angel benden özür diledi. Ayrıca akşam saatlerinde yapılan antrenman öncesinde oyuncuların önünde benden bir kez daha özür dileyen Angel, Samsun maçında yeterince süre alamaması sonrasında o anki ruh haliyle bu ifadeleri kullanmış. Uzun zamandır basketbolun içindeyim, herkes benim nasıl bir koç olduğumu ve nasıl bir kişiliğe sahip olduğumu bilir. Özrünü kabul ettim. Biz Fenerbahçe camiası olarak büyük bir aileyiz. Bu tür sonraları içimizde halletmeliyiz. Biz iyi bir takımız. Şimdi önümüzde önemli maçlar var. Onlara konsantre olmalıyız. Birbirimize destek vererek, bütün enerjimizi oyunumuza yansıtmalıyız.''

A.A.