Aziz Yıldırım'a ailesi "İstifa" baskısı yapıyor, yönetimin B planı da hazır. "Devam" kararı alan mevcut yönetim, herkes tarafından istenen Nihat Özdemir'i başkan seçip kalan 9 aylık görev süresini doldurmayı planlıyor.
 
Fenerbahçe'de bir taraftan Başkan Aziz Yıldırım'a "bırak" baskısı yapılırken, diğer taraftan da yönetim B planını hazırladı: Nihat Abi modeli... Aziz Yıldırım'ın kızları Hande Gamgam ve Gülşah Gordi'nin önceki gün kulüpteki özel eşyalarını toplanmasından sonra "Aile istifa kararı aldı" yorumu ağırlık kazandı. Başkan Yıldırım'ın başkanlığı bırakması için ısrarcı olan aile, tam saha pres yapıyor. Ayrıca Fenerbahçe'de tüm camia Yıldırım'ın bu olaylardan dolayı görevi bırakması gerektiğini savunuyor.
 
DEVAM EDERSE SORUN YOK
 
Eski başkanlar, eski kaptanlar ve birçok yöneticinin, "Yıldırım devam etmesin" değerlendirmesinde bulunduğu iddia ediliyor. Yönetim cephesinde ise olası istifa halinde Özdemir'in Mayıs 2012'e dek başkan olması planlanıyor.
 
Öncelikle Aziz Yıldırım'ın durumu ne olursa olsun yönetim görevine devam edecek. Eğer Aziz Yıldırım göreve devam ederse zaten böyle bir sorun yok. Başkan vekili Nihat Özdemir başkanın yetkilerine sahip olarak yönetimi kongreye kadar götürecek.
 
SADECE BAŞKAN SEÇİLEBİLİR
 
Eğer Aziz Yıldırım istifa ederse tüzüğe bakılacak. Seçime 9 ay kaldığı için yeni bir başkan seçilmesi zorunluluğu doğuyor. Ancak sorun sadece başkanlık seçimi yapılarak çözülebiliyor. Ve camiada Aziz Yıldırım yönetiminin devamından yana fikir birliği var.
 
Bu durumda Başkan vekili olarak görev yapan Nihat Özdemir aday gösterilecek. Tüzüğe göre başkanlık seçimi ile yönetim seçimleri ayrı ayrı yapılıyor. Bu nedenle yönetimi seçmek için seçim yapmaya da gerek kalmayacak.
 
HAZIRLIK YAPAN KİMSE YOK
 
Bilindiği gibi seçim Mayıs 2012'de. Bu seçimde başkan 3 yıllığına göreve gelecek. Şu anki tabloya göre ise durum şöyle:
 
Mevcut yönetimde öncelik Nihat Özdemir'de ve herkes onun başkan olmasından yana. Ali Koç'un adı da başkanlık için geçiyor ama ailenin buna karşı çıktığını iddia edenler var. Gelecek sene aday olması beklenen Mehmet Ali Aydınlar, TFF başkanı oldu. Murat Ülker'in aday olmayacağı da resmen açıklandı.