F.Bahçe, ligin 2. yarısında canını sıkabilecek en büyük sorunu çözdü. Alex 3.2 milyon Euro"ya 2 yıl daha imza attı. Roberto Carlos"un 4 milyon Euro"luk ücretinde de değişiklik olmadı!

F.BAHÇE yönetimi, kaptanları Alex De Souza ve yıldızları Roberto Carlos"un sözleşmelerini uzatarak uzun süren bir belirsizliğe de son noktayı koydu. Yaklaşık 3 aydır sarı-lacivertli takımın gündeminde ilk sırayı alan ve kendi sitesinden yaptığı açıklamalarla F.Bahçe yönetimini anlayamadığını söyleyen Alex"le 2 yıllığına daha anlaşan Kanarya, 35 yaşındaki dünya yıldızı Roberto Carlos"un sözleşmesini de 1 sezon daha yeniledi.

İMZA töreninde 2 Brezilyalı"nın arasına oturan ve keyfine diyecek olamayan başkan Aziz Yıldırım, yaptığı açıklamalarla hem sarı-lacivertli kulübü hem de oyuncularını göklere çıkarttı:

“R.CARLOS dünyanın en büyük futbolcularından biri. Böyle yıldızları ülkemize getirdikleri için F.Bahçe Yönetimi"ne teşekkür ediyorum. Carlos dünyanın her yerinde tanındığı için katkı sağlıyor bize... Carlos ile biz bugün değil temmuzda anlaştık. Kendisi geldi ve boş mukaveleye imza attı. Alex ve Carlos ileriki yıllarda kulüp için başka görevlerde olabilir. Ben bunu arzuluyorum. İkisi de karakter olarak buna uygun. Basında Alex"in “Türk olmak istiyorum” demeçlerini okuyoruz. Kendisine sorarız. Roberto"ya da sorarız, istiyorlarsa Türk yapabiliriz

YILDIRIM TÜRKÇE ANLAŞTI

ALEX ve Carlos, F.Bahçe tarihinde gelecek yıllarda iyi oyuncular olarak anılacaktır. Alex"in 5 yılı doldu. 2 yıllık daha anlaşacağız ve toplam 7 yıl F.Bahçe"de oynamış olacak. 2 yıl sonunda kendisiyle yeniden oturup konuşacağız. Alex bugüne kadar kulübümüze çok şey kattı. Kaptanlığa kadar yükseldi. Kendisini hem yaşantısıyla hem de saha içindeki performansıyla her zaman hatırlayacağız.

KULÜBÜN politikalarında karşılıklı oturup anlaşmak şarttır. İki tarafı da kırmadan sorunu çözmek her iki tarafı da mutlu eder. Alex ile oturdular, konuştular ve kendisi de zorluk çıkarmadan 2 yıllık anlaşma yaptı. Bundan 2 yıl önce bizim stadımızda oynanan bir maçta Alex"in gitmesi gerektiği yazılmıştı. Bugün ise medyadaki yorumcular “Alex"siz F.Bahçe olmaz” diyorlar. Demek ki zaman içinde doğrular ortaya çıkıyor. Demek ki bu işlerde hemen yargılamak doğru değil diye düşünüyorum.”

YILDIRIM"IN 2 Brezilyalı yıldızla Türkçe konuşması da oldukça ilginçti. Önce törenin bittiğini zanneden Carlos"a “Otur, Otur” diyen Aziz Başkan, ardından da imza atan Alex"e “Şu tarafa bak oğlum” diyerek "babacan" bir tavır sergiledi.