Show TV'de yayınlanan ve sezonun en iddialı dizilerinden birisi olan Ezel'in senaryosunun Alexandre Dumas'ın başyapıtından sinemaya aktarılan Monte Kristo Kontu'na benzetilmesi konusunda Kerem Deren açıklama yaptı.

KUVVETLi BiR ESiNLENME VAR AMA...

Senaryoyu Pınar Bulut ile birlikte yazan Kerem Deren, "Yaptığımız iş de edebiyat da zaten bir uyarlama, bir etkilenme sanatı aslında. Biz, evet çıkış noktalarımızdan biri. Tabi ki buna ya serbest uyarlama diyebiliriz ya kuvvetli bir esinlenme diyebiliriz... Beni ilgilendiren tarafı nereye götürdüğümüzdür. Onunla ilgili eleştiri beni ilgilendiriyor" diye konuştu.

Önemli olanın aldıkları hikayeyi nereye götürdükleri ve işi ne kadar iyi yaptıkları olduğunu vurgulayan Kerem Deren, "Onunla ilgili eleştiriler beni ilgilendiriyor. O, bizim işimizi ne kadar iyi yaptığımızın ölçütü çünkü" dedi.

Kerem Deren,gelen tepkilerden de memnun olduklarını belirterek "Şu anda bu iyi işliyor bence. inşallah devam ettirebiliriz" şeklinde konuştu.


iZLEYiCiNiN iÇiNi BURKAN SÖZLERE DEVAM

Ezel'de Oscar Wilde'dan Ömer Hayyam'a kadar bir çok ünlü isimden yapılan alıntılar da dikkat çekiyor.

Bu konuda da Kerem Deren, "Zaten edebiyat yaptığımız işin, televizyonun, sinemanın da kaynağı. Biz de çok besliyoruz zaten. Bir de bir temasal derdimiz var. Onu da edebiyatla beslemeye çalışıyoruz... Bir nevi misyon yüklenmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu./Televizyon Gazetesi