Kültür ve Turizm Bakanlığından, ''Eyyvah Eyvah 2'' filminin korsan olarak adlandırılan kopyasının doğrudan Kültür ve Turizm Bakanlığından piyasaya sürüldüğüne ilişkin haberlerle ilgili yapılan açıklamada, ''Haberin içeriğinde yer alan, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Abdurrahman Çelik'in beyanatlarından da anlaşılabileceği gibi, 'Eyyvah Eyvah 2' adlı filmin korsan olarak piyasaya sürülmesini sağlayan kopyasının hangi aşamada dışarı çıkarıldığı henüz belli değildir'' denildi.

Bakanlığın yazılı açıklamasında, bir gazetenin bugünkü sayısında yer alan ''Eyvah Eyvah Bakanlıkta Köstebek Var'' başlıklı habere ilişkin açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtildi.

Haberin başlığı ve devamındaki ifadelerin, ''Eyyvah Eyvah 2'' isimli filmin kamuoyunda korsan olarak adlandırılan kopyasının doğrudan Kültür ve Turizm Bakanlığından çıkartılarak piyasaya sürüldüğünün net bilgi olduğuna dair bir anlam içerdiği vurgulanan açıklamada, ''Oysaki haberin içeriğinde yer alan, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Dr. Abdurrahman Çelik'in beyanatlarından da anlaşılabileceği gibi, 'Eyyvah Eyvah 2' adlı filmin korsan olarak piyasaya sürülmesini sağlayan kopyasının hangi aşamada dışarı çıkarıldığı henüz belli değildir'' denildi.

Açıklamada, Genel Müdür Çelik'in, haberin içinde geçen şu beyanatına da yer verildi:

''(Bütün filmler vizyona girmeden önce bize bir DVD kopyası gelir. Denetim komisyonuna girer, komisyon inceler, filme kayıt tescili yapılır. Bu kayıt tescil işleminden sonra kopya film, dosyasına konur. Filmin tapu kaydıdır bu. Aynı prosedür söz konusu film için de uygulanmış. Korsan CD'lerin stüdyodan mı taşıyıcı firmadan mı yoksa İstanbul İl Telif Hakları Müdürlüğünden mi çıktığı henüz belli değil. Bu konuyla ilgili Bakanlık ve firma arasında görüşmeler başladı. Adli soruşturma ve İstanbul İl Denetim Komisyonu incelemesi sürüyor. Bakanlık da konuyla ilgili idari inceleme başlattı. Bir daire başkanı arkadaşımızı da konuyu incelemek üzere İstanbul'a görevlendiriyoruz).''

Bahsi geçen haber nedeniyle ortaya çıkabilecek olası yanlış anlaşılmaları engellemek ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile personelinin haksız yere suçlanmasını önlemek için bu açıklamanın yapılmasının uygun görüldüğü bildirildi.