İran"da hileli olduğu iddia edilen seçim sonuçlarının ardından reformcu aday Hüseyin Musavi tarafından organize edilen sokak protestoları tam 1 hafta devam etti. Milyonları sokağa döken eylemlere güvenlik güçleri zaman zaman sert müdahalelerde bulunsa da tüm gözler ülkede tüm yetkileri elinde bulunduran dini lider Ali Hamaney"in üzerindeydi. Hamaney, ilk gün Mahmud Ahmedinecad"ın seçim zaferini kutladığını açıklamış, ancak daha sonra Musavi"nin hile iddialarının incelenmesi talimatını vermişti. Bu hamle, “geri adım” olarak yorumlanınca sokak eylemlerinin şiddeti de artmıştı. İşte bu gelişmeler ışığında Hamaney önceki gün Tahran Üniversitesi"nin içindeki dev camide cuma namazını kendisinin kıldıracağını, namaz öncesinde İran ulusuna hitaben bir konuşma yapacağını duyurdu. Ve beklenen konuşma dün gerçekleşti. Cami içinde ve dışında toplanan binlerce erkeğe hitap eden Hamaney, beklenenden çok sert ifadeler kullandığı hutbesinde seçim tartışmasına son noktayı koydu, Ahmedinecad"ı galip ilan etti. Hatta bundan sonra sokağa inecek göstericilere güvenlik güçlerinin sert müdahale edeceğini ve kan akacağını da söyledi. İşte Hamaney"den salvolar:

Gürcistan değiliz!

* Seçim sonuçları kesindir. Sokak eylemleri durmalıdır. Eğer durmazsa bundan sonra dökülecek kandan bu kişileri sokaklara indiren siyasi liderler sorumlu olur.

* Sokak protestoları bazı adayların yasadışı taleplerinin kabulünü sağlamaz. Seçim sonuçları sokaklardan değil oy sandıklarından çıkar. Seçimin yasallığını eleştirmek batının İslam Cumhuriyeti"nin temellerini sarsma girişimidir.

* İran seçimleri kesin bir zafer ortaya koymuştur. Halkın yüzde 85"i oy kullanmıştır. Bu büyük katılım siyonistleri şok etti. Şeytani BBC ve batılı basın organları ülkemizi karıştırmak istiyor. Sokak eylemlerinde yabancı ajanlar görev yapıyor.

* İran"ı herhalde Gürcistan zannettiler. Orada siyonist bir Amerikalı (George Soros) 20 milyon dolar harcayarak bir Kadife Devrim yapmış ve iktidarı devirmişti. Bu aptallar İran İslam Cumhuriyeti"ni Gürcistan"la bir tuttu.


Ahmedinecad gülerek dinledi

Hamaney"in konuşmasının en can alıcı yanı İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad"ın adını telaffuz ederek “Benim görüşlerim tüm politikacılar içinde en çok Mahmud Ahmedinecad"a yakındır” dediği anlardı. Ahmedinecad bu sözleri tebessümle izledi. Vatan