Başbakan Erdoğan, terör örgütü PKK üyelerinin teslim olmaları ve serbest bırakılmaları sonrasındaki yaşananların kendilerini düşündürdüğünü söyledi Erdoğan, Conrad Oteli'ndeki Akdeniz Parlamenterler Asamblesi Genel Kurulu açılışından sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "Avrupa'dan PKK'lı bir grubun bu ayın 28 Ekimde İstanbul'a geleceği söyleniyor, doğru mu?' sorusu üzerine Erdoğan, 28'i gibi bir tarihin söz konusu olmadığını söyledi.
'İlk kafiledeki görüntülere tekrar şahit olmak istemiyoruz' diyen Erdoğan, bir bayram sevinci gibi, bir dostun bir dosta kavuşması gibi yaklaşımları da doğru bulmadığını kaydetti. Erdoğan, o bayram sevincinin evlerde yaşanabileceğini, orada karşılanabileceklerini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Yargımızın bunları suçsuz bulması sebebiyle bu işte serbest bırakma sürecini görüyoruz. Bu serbest bırakıldıktan sonra atılan adımlar, planlanan eylemler bizi düşündürüyor. Çünkü bunları tahrik ederek, bunların üzerinden bir devşirme gayreti içerisine girmeyi doğru bulmuyorum. Bu, birlik, kardeşlik sürecine de hizmet etmez. Bu yaklaşım tarzı yanlıştır. Bırakalım gelen insanlar ailelerinin yanına geçsinler. Normal hayata değil de yine anormal süreç için bunları bir figüran olarak kullanma gayreti içerisine samimi düşünce içinde olmayanlar girerse, bu bizi de üzer, ülkemizin diğer kesimlerini de üzer."

Nikahta keramet vardır!

Demokratik açılım nedeniyle bir araya gelmesi beklenen ancak bir türlü görüşemeyen Başbakan Tayyip Erdoğan ile CHP Lideri Deniz Baykal nikahta buluştu. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın İstanbul'da avukatlık yapan oğlu Ahmet Şirvan Kılıç ile Hande Kübra Taşçıoğlu'nun Bilkent Otel'de dün akşam yapılan nikah törenine Erdoğan ve Baykal nikah şahidi olarak katıldılar. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kıydığı nikah törenine çok sayıda davetli katıldı. Törene Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve milletvekillerinin yanı sıra bürokratlar katıldı. Nikah şahitlerinden olan CHP Lideri Baykal, Bilkent Otel'den ayrılırken kısa bir açıklama yaptı. Baykal, Başbakan Erdoğan ile ülke gündemini ilgilendirecek her hangi bir konu konuşmadıklarını söyledi. Deniz Baykal, kameraların aralarındaki konuşmaları da kaydettiğini ifade etti./yeni şafak