Bursa'da Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yapılan tayinleri protesto etmek için sendikacıların yaptığı eylemde, tahta adalet heykelini yakan Türk Haber-Sen Bursa Şubesi Başkanı Orhan Avcı, yanma tehlikesi atlattı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde tayinlerle ilgili eylemde buluşan sendikacılar, tayin edilen bazı müdürler için tayin tarihinin açıklanmasından sonra başarı belgesi verilerek puanlarının artırıldığını ve tayinlerin bu şekilde gerçekleştiğini iddia etti. Eylemde konuşan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, bu şekilde gerçekleşen tayinlerin şaibeli olduğunu belirtirken, "Mahkemenin atama tarihinin açıklanmasının ardından kimseye başarı belgesi verilemeyeceği yönünde kararı var. Milli Eğitim Müdürlüğü bu kararı gözardı ederek belge verip, tayinleri yaptı" iddiasında bulundu.

Basın açıklamasının ardından Türkoğlu protesto amaçlı 'Adalet Tanrıçası Themis' yazılı tahtadan heykelin üzerine benzin döküp, ateşe verdi. Ancak benzini yeterli görmeyip alevin üzerine de döken Türk Haber-Sen Başkanı Orhan Avcı, şişe parlayınca elinden hafif yaralandı. Avcı, eline sıçrayan alevi söndürdükten sonra ayağı ile şişeyi uzaklaştırmak istedi. Avcı bu kez tutuşan ayakkabısını güçlükle söndürürken, eylem başka bir tatsızlık yaşanmadan sona erdi.