DENİZLİ'de lisede okuyan ve Tekel işçisi olan babası Ankara'da eylemde bulunan 15 yaşındaki Zeliha İdil ile aynı yaştaki erkek arkadaşı Hasan Çelik birlikte intihar etti. Önce hap içen gençler, ardından kendilerini iple kalorifer borusuna astı. Acı haberi Ankara'da eylemde alan Tekel işçisi Emin İdil, baygınlık geçirince revire kaldırıldı, ardından Denizli'ye hareket etti.

Denizlili işçisi Emin İdil, bir hafta önce Tekelm eylemine katılmak için Ankara'ya gitti. Tekel işçisi İdil'in, Yaşar Saniye Gemici Lisesi birinci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki kızı Zeliha İdil, aralarında duygusal ilişki olduğu öğrenilen Atatürk İlköğretim Okulu sekizinci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Hasan Çelik ile bugün Feslikan Mahallesi'ndeki Feslikan Apartmanı No:2 Kat:7'deki evlerinde buluştu. Saat 16.00 sıralarında eve dönen anne Saniye İdil, kızının ve erkek arkadaşının kalorifer borusuna iple asılı cansız bedenleriyle karşılaştı. Şoke olan Saniye İdil'in haber vermesiyle eve gelen polis ekipleri yaptıkları ilk incelemede iki gencin önce bir miktar hap içip, ardından kendilerini kalorifer borusuna iple asarak canlarına kıydıklarını belirledi.

ACILI BABA FENALIK GEÇİRDİ
Olayı öğrenen İdil'in ve Çelik'in yakınları ve arkadaşları sinir krizleri geçirdi. Ankara'da Tekel eylemindeyken acı haberi telefonla alan Tekel işçisi Emin İdil'in fenalık geçirince revire kaldırıldı. Burada yapılan tıbbi müdahalenin ardından kendine gelen Emin İdil, hemen Denizli'ye gelmek üzere yola çıkarıldı.

Canına kıyan Zeliha İdil ve Hasan Çelik'in yarın toprağa verileceği belirtildi.

OLAY NASIL GELİŞTİ?
Yapılan ilk araştırmada ve arkadaşlarının anlatıtğına göre olayın aşk intiharı olduğu belirtildi. İdddiaya göre olay şöyle gelişti: Sevgili oldukları belirtilen Zeliha İdil ile Hasan Çelik'in iki ay önce ayrıldıkları, Hasan Çelik'in A.A. bir kızla arkadaşlık kurduğu öğrenildi. Zeliha, Hasan'ı arayarak barışmak istediğini, onsuz yaşayamayacağını söyledi. Zeliha İdil, öğrenim gördüğü liseden bugün öğleden sonra ayrılarak, Hasan Çelik'in öğrenim gördüğü Atatürk İlköğretim Okulu'na gitti. İki arkadaş, buradan Zeliha'nın evine geçti. Hasan Çelik, kız arkadaşı A.A.'ya cep telefonuyla "Ben bugün ölüyorum" mesajı gönderdi. Zeliha ile Hasan'ın arkadaşları, intiharın aşk intiharı olduğunu söyledi. Zeliha İdil'in, facebook'taki sayfasına, ilişki durumu hanesine "İlişkisi var" ibaresi yazdığı ve sayfasına mesaj olarak, "Sakın bir başkasını seni özlediğim kadar özleme. Çeker gider dayanamazsın" diye yazdı.

TÜRK- İŞ"İN TEPKİSİ
İki gencin intihar ettiği eve gelen Türk- İş Denizli İl Temsilcisi Recep Oktay, gözyaşlarına hakim olamadı.

Oktay, “Başbakan"a sesleniyorum; artık bu acılar bitsin. Yeniden tekrarlanmasın. İşçi arkadaşımız burada olsa belki bu olay olmayacaktı. Çok üzgünüz. İnsanların özlük haklarını vermek bu kadar mı zor? Hükümet önlem alsın, başka acılar yaşanmasın” dedi. / DHA