Türkiye Kamu-Sen Aydın İl Temsilcisi Rıdvan Naci Devli, Türkiye Kamu-Sen"e bağlı sendikaların şube başkanları ve sendika üyeleri bugün Aydın merkez Sevgi Yolu"nda bir araya gelerek tüm konfederasyon çalışanlarının katılacağı iş bırakma eylemine ilişkin bilgi vermek için bildiri dağıttı.
Bildirinin içeriyi hakkında bilgiler veren Rıdvan Naci Devli, “Biz kamu çalışanları olarak vatandaşlarımızın doğduğu andan ölümüne dek, hayatının her anında ve her alanında hizmet üretiyoruz. Ancak kamudaki her olumsuzluğun sebebi olarak da bizler gösteriliyor, günah keçisi ilan ediliyoruz. Hastadan bulaşan virüs nedeniyle can veren doktor; kilometrelerce ötedeki köye ders vermeye giderken soğuktan donan öğretmen; haciz ihbarnamesini borçluya tebliğ ettiği için katledilen postacı; yangın söndürürken hayatını kaybeden itfaiyeci, ormancı; asayişi sağlarken şehit edilen polis, zabıta; raylara döşenen bombanın patlamasıyla şehit düşen makinist de biziz. Yıllarca derdimizi anlatmaya, makul taleplerimizi hükümete iletmeye çalıştık ama bizlere hep kulak tıkadılar” dedi.
Mücadeleleriyle birlikte yıllarca hizmet üretmeye devam ettiklerini iddia eden Devli, “Yalnızca memurlarımız değil işçi, çiftçi, esnaf, emekli, dul ve yetimlerimiz de aynı muameleye maruz kaldı. İşsiz sayısı 8 milyona çıktı. Evlatlarımız yarına güvenle bakamaz oldu. Birçok esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı. Ocaklarımızı tüttürmek gün geçtikçe daha da çetin hale gelmektedir. Bizler 72 milyon vatandaşımızdan ayrı olmaksızın, aynı geminin yolcularıyız. Son çare olarak, 25 Kasım 2009 Çarşamba günü hizmet üretmeyerek, toplum hayatında ne denli önemli görevler yürüttüğümüzü iktidara göstermeye karar verdik. Eylemimiz asla devletimize ve bizlerden hizmet alan vatandaşlarımıza karşı değildir.Aksine eylemimiz, toplumun tüm dar ve sabit gelirli kesimlerini sesi olmak içindir” diye konuştu.