Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Expo için daha önce 98 dolayında ülkenin oy kullandığını bugün ise bu rakamın 140"lara çıktığını belirterek, olaya ülkelerin çıkarları ön plana çıktığını söyledi. Günay, İtalya"nın bazı ülkelerin borçlarını dahi erteleme vaadinde bulunduğuna dikkat çekerek, Türkiye"nin elinden geleni yaptığını 65 oy almanın önemine dikkat çekti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Bir EXPO yolculuğuna çıktık ama bunu Milano kazandı. Biz bu çalışmaları zaten yapacaktık. Expo olsaydı bu öne alınacaktı. Ancak kaybedince işleri bırakmayacağız. Biz yolumuza devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı, hükümet ve partimiz tam bir bütünlük içinde bu konuda eline geleni yaptı.

BASIN TOPLANTISI İPTAL

Fransa'nın başkenti Paris'teki Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Kurulu'nda yapılan oylamada EXPO 2015'in İzmir'in kazandığı yönündeki yanlış haber, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı da karıştırdı.

Ajanslar ve televizyonlar Paris'teki oylamada İzmir'in mutlu sona ulaştığı haberini son dakika olarak verince, Kültür ve Turizm Bakanı Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Türkiye'nin yaşadığı sevinci paylaşmak üzere basın açıklaması yapacağı duyuruldu.

EXPO 2015'in İzmir'e gittiği son dakika haberlerinden dakikalar sonra ise Paris'ten şaşırtıcı bir haber geldi. Önce, oylamanın hala devam ettiği, daha sonra EXPO 2015'in İtalya'nın Milano kentinde düzenleneceği duyuruldu. Herkesi şaşırtan bu haber üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı, daha önce duyurduğu basın toplantısını acil şekilde iptal etti.