Dört santimetre uzunluğundaki kör uçlu çivilerin “insanlık dışı” olduğunu belirten insan hakları aktivistleri, “Evsiz insanlara güvercin muamelesi yapmanın kesinlikle kabul edilemez” olduğunu söyledi ve çivilerin kaldırılması için bir imza kampanyası başlattı.
 
İki odalı bir dairenin fiyatının 900 bin sterlini bulduğu lüks apartman bloğunda oturanların önemli bir kısmı ise “çivilerin yerleştirilmesinden memnun olduklarını” söyledi.

Binada yaşayan Mark Hicks, İngiliz basınına yaptığı açıklamada “Bence bu çiviler oldukça iyi bir fikir. Gece eve döndüğümüzde kapının önünde sarhoş evsizler bulurduk. Eğer bu çiviler böyle sahnelerin yaşanmasını önleyecekse ne güzel” dedi.
 
Evsizlere yardım etmek ve onları yeniden topluma kazandırmak için çalışan St Mungo’s Broadway Yardım Derneği ise “Çivilerin evsizlere karşı abartılı bir önlem” olduğunu söyledi.

Dernek başkanı Howard Sinclair "Sokaklarda uyuyan insanlar için gerekli yardımı sağlamak yerine bu tip önlemler almak çok ama çok yanlış. Toplum olarak hedefimiz bu insanların kendilerine bir ev bulmasını sağlamak olmalı, onları gözümüzün önünden çekilmeye zorlamak değil” dedi.