Olay, Keçiören İlçesi Atapark Mahallesi'nde bir evde geçtiğimiz 8 Temmuz tarihinde meydana geldi. Hamza Tuncer, hastane dönüşü evine geldiğinde eşi Ümmühan Tuncer'i (58) kanlar içinde buldu. Hamza Tuncel'in haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde 5 çocuk annesi Ümmühan Tuncer'in öldüğü belirlendi. Polisin yaptığı ilk incelemede, kadının 17 yerinden bıçakla öldürüldüğü tespit edildi. 
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda, şüpheli olarak gözaltına alınan Hamza Tuncer'in olay anında hastanede olduğu belirlendi. Tuncer, polise verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.
 
Evde yapılan incelemede sehpada bir tabak içinde karpuz ve iki çatal görüldü. Evden bir şey çalınmadığı, boğuşma izine rastlanmadığını saptayan polis ekipleri, katilin tanıdık olduğu yönünde hareket etmesine neden oldu. Talihsiz kadının komşusu Satı A., olay günü Ümmühan Tuncer'in tanıdığını sandığı bir kişinin eve geldiğini, ancak gözlüğü yanında olmadığı için kişinin eşkalini seçemediğini söyledi. Ümmühan Tuncer'in oğlu, annesinin kendisine telefon ettiğini ancak bir hırıltı duyduğunu ifade etti.
 
Cinayet Büro Amirliği ekipleri yaptığı çalışmalarda Hamza Tuncer'in 16 aydır kira ödemeyen kiracısı emekli Mehmet B.'nin eşi 4 çocuk annesi Sultan B. ile ilişkisi olduğunu belirledi, çalışmalar bu yöne kaydırıldı. 
 
SUÇUNU İTİRAF ETTİ
Yapılan çalışmalar sonunda katilin 60 yaşındaki Mehmet B. olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan zanlı verdiği ifadesinde, eşinin kendisine "Benim Hamza ile ilişkim var, ister öldür ister boşa" dediğini söylemesi üzerine ilişkiyi öğrendiğini ifade etti. Zanlı, bunun üzerine Hamza'yı öldürmek için evine gittiğini ifade etti.
 
Olayın gerçekleştiği eve giden Mehmet B, evde tek başına olan Ümmühan Tuncer'e eşi ile kocası arasındaki ilişkiyi söylediğinde "Senin karın kötü yolda ise ben ne yapayım defol git" dediğini öne sürdü. Zanlı, bunun üzerine öfkeye kapılarak Ümmühan Tuncer'i yanında getirdiği bıçakla öldürdüğünü itiraf etti. 
 
Zanlı, daha sonra bir süre Hamza Tuncer'i bekledi. Bu sırada telefon gelmesi üzerine telefon kablolarını kopardı. Mahalle sakinlerinin cuma namazından çıktığını görmesi üzerine yanına kadına ait cep telefonunu ve bıçağı alarak olay yerinden ayrıldı.
 
EŞİYLE BİRLİKTE BAŞSAĞLIĞINA GELDİ
Mehmet B. ve eşi Sultan B.'nin olayın ardından Hamza Tuncer'in evine gelerek baş sağlığı ziyaretinde bulundukları belirlendi. Zanlı polis sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı adliyeye götürülürken 'pişman' olduğunu söyledi.