Evliya Çelebi'nin doğumunun 400. yıl dönümü anısına, 2011 yılının UNESCO tarafından "Evliya Çelebi yılı" ilan edilmesi kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan 36 harita Malatya'da sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Evliya Çelebi'nin seyahatlerinde çizdiği ve bahsettiği haritaların yer aldığı sergi Malatyapark AVM'de açıldı. Serginin açılış törenine, Malatya Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, Malatya Park AVM Genel Müdürü Ali Günaçar ile çok sayıda davetli katıldı.

Malatyapark AVM Genel Müdürü Ali Günaçar, "Malatyapark'ta Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünen verdiği destekle Evliye Çelebi'nin 400. doğum günün kutlamış olduk. Birçok yöre ve ilimize dair güzel sözleri ve var. Eminim ki bugün gezisini yapmış olsaydı daha farklı sözler ve benzetmelerde bulunurdu. Eminim ki, bugün Malatya’ya gelmiş olsaydı Malatyapark' ı da ziyaret etmiş olurdu.

Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, "Evliye Çelebi 400 Yaşında Sanat Sergisine destek veren valimize ve ev sahipliği yapan Malatyapark'a teşekkür ediyoruz. " Sanatseverleri bu sergiyi gezmeye davet ediyoruz" dedi.

Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak ise, "Evliye Çelebi, dünyamızsın da çok önemli bir seyyahıdır. Döneminde en iyi en kaliteli eğitim almış bir şahsiyet. Yaptığı seyahatler sonunda 10 ciltlik bir kitap yazıyor. 400 yıldır eskimeyen bir seyahatname var. Kültür ve Turizm Bakanlığına çok teşekkür ediyoruz. 10 ciltlik bir seyahatnameyi bugün karşımıza çıkarttılar" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek, sergide yer alan haritalar gezildi.