Gördüğü ilgiden memnun… Şirket değişikliğinden memnun… En önemlisi yeni aşkı sayesinde bulutların üzerinde dolaşıyor. Parmağındaki nişan yüzüğüne bakılırsa, düğün de pek uzak değil!

“Kolay Değil” çok beğenildi ama cover yapmak biraz riskli değil mi? Yeni albüm için neden bunu tercih ettiniz?

- Bu daha önce çok dinlenmiş şarkılardan değildi. Hiç cover’lanmamıştı. O yüzden “Kolay Değil”i okumakta sakınca görmedim.

Kimin aklına geldi peki? Siz mi istediniz, başkası mı?

- Baran Numanoğlu’nun… Ben de çok önem veririm onun fikirlerine. Sonuçta yine yanılmadığını gördüm. Şarkı çok sevildi.

Daha önce Avrupa Müzik’teydiniz, bu albümse Kaya Müzik’ten çıktı. Neden şirket değişikliğine gittiniz?

- Sözleşmem bitmişti, Kaya Müzik’ten de iyi bir teklif gelince kabul ettim, onlarla anlaştım.

Eski şirketinizden tatsız mı ayrıldınız?

- Yok canım, hâlâ görüşüyoruz. Genel olarak ilişkileri iyi bir insanımdır, bugüne kadar hiçbir şirketimden kötü ayrılmadım.

Single belli ki öncüydü… Yeni albüm ne zaman çıkar?

- Şu an repertuvar aşamasındayım. Değişik bir albüm olacak. Hem cover hem de yeni parçalar okuyacağım.

HİÇBİR ŞEY BENİ SİNİRLENDİREMEZ

Çocukluk hayallerimi gerçekleştirdim diye düşünüyor musunuz bazen?

- Sayılır, çocukluğumdan itibaren sahnede olmayı hayal ettim, hep o yolda yürüdüm. 7 yaşında TRT çocuk korosuna girdim. Sezen Aksu ile ilk maceramı 12 yaşında yaşadım, düşünebiliyor musunuz? İşin en önemli yanı inanmak. Tabii çalışmak, emek vermek ve eğitim de şart. Her zaman planlarınız gerçekleşmeyebilir ama vazgeçmemelisiniz.

Sizin yolunda gitmeyen planlarınız oldu mu?

- Olmaz mı… Anlık olarak “yeter artık” dediğin çok oluyor mesela… İnsanoğlu bu tarz lafları söylemeyle çok meyilli. Ama vazgeçmemek ve hayata yeniden tutunmak lazım. Küçük bir çocuk gibi yürümeyi yeniden öğrendiğim oldu. İnsan küçücük bir bebekken bunu yapabiliyorsa, büyüdüğünde de her şeyi yapabilir. Dolayısıyla her defasında yürümeyi yeniden öğreniyorum, yılmıyor, bıkmıyorum.

Peki bu sektörde sizi en çok yıldıran, en çok sinirlendiren kişi ya da olayları sorsam…

- Hiçbir şeye sinirlenmemeyi öğrendim ben… Öbür türlü çıldırırsınız. Sakin, dingin olmayı ve durup beklemeyi biliyorum artık. Bir de insanları kusurlarıyla sevmeyi, oldukları gibi görmeyi öğrendim. İnsanları olduğu gibi kabul ederseniz, beklentiniz de ona göre oluyor, çabuk kırılmıyorsunuz. Eskiden bu niye başıma geliyor derdim, şimdi bu bana ne öğretti diye düşünüyorum. Ben sağıma soluma değil, hep karşıya bakarım. Sakin ve olumlu bakarsanız hatalar daha aza iniyor diye düşünüyorum.

NİŞAN YÜZÜKLERİ TAKILDI

İstanbul-İzmir arasında mekik dokuyorsunuz sürekli. Sebebi erkek arkadaşınız Mazhar Can mı?

- Her şeyden önce İzmir benim memleketim. Çeşme’de de ev var. Eş dost ahbaplarla birlikteydim orada. Single öncesi uzun uzun tatil yaptım. Şimdi işler nedeniyle İstanbul’dayım ama fırsat buldukça yine gidiyorum. Erkek arkadaşımın orada olması da etkili tabii. Mart ayının ortasında çıkmaya başladık. O dönem kendisi de İstanbul’a çok sık geliyordu. Ama yaz gelince ben İzmir’e daha sık uğrar oldum.

Nişan yüzüğü görüyorum parmağınızda. Evlilik yolunda ilk adım atılmış galiba…

- Niyetler iyi. Allah nasip ederse olacak…

Gözlerinizin içi bir başka parlıyor sanki…

- Doğru. Bundan önceki görüşmemizde daha karamsardım sanki. Öyle gördüysen ne mutlu bana.

Hayatınızda farklı bir döneme mi girdiniz? Yeni aşk, yeni şirket, yeni single…

- Evet. Gerçekten de son zamanlarda kendimi çok iyi hissediyorum. Hayatımda büyük yenilikler var. Şirketim yeni, hayatımda bir aşk var, şarkı iyi gidiyor. İnşallah böyle devam eder.

DEMET AKALIN BENİM İÇİN ÇOK ÖZELDİR

Demet Akalın’a “ahretliğim” diyorsunuz. Nasıl bir dostluk bu?

- Aynı yöne bakmadığınız biriyle çok yakın dost olamazsınız. Demet o açıdan çok özeldir benim için. İki iyi dostuz. Birbirimizin çok özellerini biliriz. Çok dümdüzüzdür, doğruyuzdur. Birbirimize de doğruları söyleriz.

ANNEMİN KOPYASIYIM

Annenize çok benzediğiniz doğru mu?

- Kopyasıyım. Boşnak ve Arnavut kökenliyim ben… Annem 55 yaşında ve hâlâ fit. Göçmenlikten kaynaklanan ince uzun yapı bende de kalır diye umut ediyorum ama işi şansa bırakmıyor, düzenli spor da yapıyorum.

Tersiniz de kötüdür sizin…

- Arnavut damarı ve sarı damar derler onlara, doğru… Bende ikisi de vardı ama yok ettim o damarları. Mecbursunuz, çünkü hayat sizi düzeltiyor.