AYDINPOST HABER (ÖZEL) / Filiz ÖZDEMİR-Bundan önce Kuşadası’nda gözlemecilik yapan Zehra Hanım oradaki işin sezonluk olması nedeniyle  “Bize sürekli para lazım” diyerek eşi ve 19  yaşındaki oğluyla Aydın’a taşınmış. Turistik Park’ın arka tarafındaki Zeybek Aperatif dükkanını kredi alarak ortağıyla birlikte kiralayan Zehra Baybars, sabah 09:00’dan gece 03:00’e kadar açık tuttuğu dükkanında et döner, tavuk döner ve çiğ köfte satıyor.  Kendisi ve oğlu dışında iki de çalışanı bulunan Baybars’ın hedefi menüsüne kokoreç eklemek ve dükkanını 7-24 açık tutmak.
 
“Günde 15 saat çalışıyorum”
 
Sabah 09:00’dan gece 23:00’e kadar dükkandan ayrılmayan Zehra Hanım yazın özellikle Ramazan’dan dolayı ocağın başında çalışmanın zorluğuna dikkat çekiyor. Fakat her şeye rağmen azmini hiç yitirmeyerek  çalışmasını şöyle açıklıyor: “Bayan olarak iş konusunda çok hırslıyım. Başlangıçta Aydın’ı bilmediğim için biraz zorlandım. Benden önce burayı 3  erkek döner ustası işletiyordu. Burayı aldığımda iş yapabileceğimi kimse tahmin etmiyordu. Ama buranın işlek olduğunu gördüm. Elim de her işe yatkındır. Her şeyi kendim yaptım. Hem burayı açmak için aldığım krediyi hem de ev ve arsa kredisi ödüyorum.”
 
“Daha özgürüm ve daha güçlüyüm” 
 
Uzun yıllar önce nakliyecilik yapan eşiyle birlikte memleketi Konya’dan ayrılıp Aydın’a geldiklerini anlatan Zehra Baybars  çalışmaya başladıktan sonra hem kendine olan güveninin arttığını hem de daha çok itibar gördüğünü anlatıyor. “Bir kadın mutlaka ayakları üstünde durmalı” diyen Baybars “Bu işi Konya’da yapmaya kalksam hoş karşılanmazdım ama Aydın’da olmanın en büyük avantajlarından biri de bu. Müşterilerim elimde döner bıçağıyla çalışırken beni hiç yadırgamıyorlar. Çalışmaya başladığımdan beri hem ailemden hem de çevremden daha çok itibar görüyorum” diyerek  iş sahibi olmanın kadınlara sağladığı avantaja dikkat çekiyor.