İsrail Gazze'de 22 gün süren saldırının ardından ağır bir bilanço bıraktı. İsrail'in hava ve karadan bombaladığı Gazze'de bin 300 Filistinli yaşamını yitirdi, 5 bin 500'den fazla kişi de yaralandı.

İsrail'in saldırısından 22 gün sonra yapılan ateşkes sonunda Filistinli halk evlerine döndü ancak geride ev kalmamıştı. Hamas kontrolündeki Gazze Şeridi'nde alt yapıyı hedef alan İsrail, okullar bombaladı. Cephanelikleri yok etti. Karakollar vurdu.

İsrail'in 22 gün boyunca sivil halka verdiği zarar ise daha korkunç. İsrail'in Gazze saldırısında 4 bin ev tamamen yıkıldı. 20 bin eve oturulamaz hale getirildi ve 51 bin kişi de evsiz bırakıldı. Şu anda Gazze Şeridi'nde 400 bin Filistinlinin ise içeçek temiz suyu bulunmuyor.

BM: MİLYARLARCA DOLARA İHTİYAÇ VAR

Birleşmiş Milletler de, İsrail'in 22 gün süren saldırıları sonunda yerle bir olan Gazze Şeridi'nin yeniden inşası için milyarlarca dolara ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Birleşmiş Miletler Genel Sekreteri Ban ki-Moon durum değerlendirmesi için bugün Gazze'ye gidecek.

ARABİSTAN'DAN GAZZE'YE 1 MİLYAR DOLAR

İsrail'in Gazze saldırısı sırasında pek ses çıkarmayan Suudi Arabistan, Gazze'nin yeniden imarı için 1 milyar dolar vereceğini açıkladı.

Suudi yönetimi, İsrail ordusunun yakıp yıktığı Gazze Şeridi'nin yeniden inşası için 1 milyar dolar bağış yaptı.

Kuveyt'te yapılan Arap Birliği zirvesinde konuşan Suudi Arabistan Kralı Abdullah, Gazzelilerin Suudi Arabistan'daki kardeşleri namına, Gazze Şeridi'nin yeniden inşası için düzenlenen zirvede Krallığın 1 milyar dolarlık katkıda bulunacağını ilan ettiğini söyledi.

PAMUK İPLİĞİNE BAĞLI ATEŞKES

İsrail 22 gün süren saldırı sonunda geçen pazar günü tek taraflı olarak ateşkes ilan etti. İsrail'in bu kararının ardında Hamas da ateşkes ilan ettiğini açıkladı. Hamas İsrail'in Gazze'den tamamen çekilmesini de istedi. İsrail ayrıca Obama'nın yemin törenine kadar Gazze Şeridi'nden tamamen çekileceğini de açıkladı.

BİN 300 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

İsrail'in 22 gün süreyle Gazze şeridi'nde sürdürdüğü operasyonda çoğu çocuk ve kadın 1300 dolayında Filistinli öldü, 5 bin 500 dolayında Filistinli de yaralandı.



HÜRRİYET