BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde dört kişilik ailenin oturduğu üç katlı eski binanın bir cephesi günlerdir devam eden sağanak yağış nedeniyle çöktü. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. İki kızıyla birlikte elbise dolabına saklanan anne Zehra İşten (36), ``Deprem olduğunu sandık. Çocuklarımın üzerine kapanarak kendimi siper ettim. Evin bir duvarı büyük gürültüyle dışa doğru çöktü. Gözlerimizi açtığımızda sokakta olduğumuzu gördüm'' dedi.

Olay, bu sabaha karşı (pazartesi) saat 04.00 sıralarında, Ayvalık'ın Hamdibey Mahallesi Alibey Camii Sokak'taki İşten ailesine ait babadan kalma üç katlı eski tuğla binada meydana geldi. Dört kişilik İşten ailesinin birinci kattaki odalarında uykuya daldığı sırada eski bina nin bir duvarı en üsten zemine kadar büyük bir gürültüyle çöktü. Her katında sadece üç küçük odanın bulunduğu üç katlı binanın bir duvarı yan taraftaki arsaya yıkıldı. Anne Zehra İşten, kızları İlknur (6) ve Bingül (10) ile elbise dolabının içerisine saklanıp kurtulurken, baba Gültekin İşten de (39) güçlükle kendini dışarı atmayı başardı. Binanın harabe olduğu ve facianın eşiğinden dönüldüğü olayda, şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Polis ekipleri, sokakta güvenlik önlemleri aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, İşten ailesi de belediyeye ait bir otele yerleştirildi.

Halen olayın şokunu üzerinden atamayan iki çocuk annesi Zehra İşten, ``Deprem olduğunu sandık. Çocuklarımın üzerine kapanarak kendimi siper ettim. Evin bir duvarı büyük gürültüyle dışa doğru çöktü. Gözlerimizi açtığımızda sokakta olduğumuzu gördüm. Bir süre aklım başıma gelmedi. Korkunç bir geceydi. Verilmiş sadakalarımız varmış. Hepimiz ölebilirdik'' dedi.

Kanser hastası olduğunu, çalışamadığını ve ev temizliğine giden eşinin getirdiği parayla geçimlerini sağladıklarını dile getiren Gültekin İşten ise ``Çökme sırasında, sobanın bulunduğu alt kattaki odada çocuklarla birlikte uyuyorduk. Sonra bıçakla kesilmiş gibi ayrılan duvar yan tarafa yıkıldı. Bir anda kendimizi sokakta bulduk. Bir süre olayın şokunu üzerlerimizden atamadık. Evimiz dedemden babama, sonra da bana miras kaldı. Ne zaman yapıldığı bilinmiyor. İlçede çok sayıda böyle eski bina bulunuyor. Biz canımızı zor kurtardık, başkaları ölmesin. Yetkililerin bir an önce önlem alması gerekir'' diye konuştu.