“Modelliğe başladığımda para kazanabilmek için uzun süre evlere temizliğe gittim, restoranlarda çalıştım.”

Mango"nun ilkbahar/yaz koleksiyonunun defilesi için İstanbul"a gelen Camila Alves, Elle dergisine konuştu... Macera filmlerinin vazgeçilmez oyuncusu Matthew McConaughey ve oğulları Levi ile Malibu"da yaşayan Brezilyalı model, şöhreti yakalayana kadar büyük zorluklar yaşadığını açıkladı: “Modelliğe başladığımda para kazanabilmek için uzun süre evlere temizliğe gittim, restoranlarda çalıştım.”

Son zamanlarda başınıza gelen en güzel şey neydi?
- Son zamanlarda başıma o kadar çok güzel şey geldi ki... Sadece birini dile getirmek zor. Yine de cevabım kendi ailemin olması tabii ki, yani oğlum Levi ve Matthew...

Hamile olduğunuzu öğrendiğinizde ne hissettiniz?
- Şaşkına döndüm. O anda hissettiğiniz her şeyi kelimelere dökmek zor. Kesinlikle çok mutlu, ürkmüş ve biraz şaşkındım. Bir dakika içinde her türlü duyguyu yaşıyorsunuz. Bunu yaşamak harika bir şey.

Oğlunuz doğduğunda, hayatınızdaki en büyük değişiklik ne oldu?
- En büyük değişiklik, hazırlık süreçlerine daha büyük önem vermek zorunda kalmam oldu. Oğlum Levi"yi genelde seyahatlerde yanıma alıyorum ancak bu seferki gibi çok uzun yolculuklar söz konusu olduğunda, bu bir bebek için fazla yorucu olduğundan onun evde kalmasının daha iyi olduğuna inanıyorum.

Levi nasıl bir bebek?
- Sakin bir bebek ancak şimdiden bir kişiliği olduğu kesin. İleride bir baş belası olacağına hiç şüphem yok.

Sizin sporu çok sevdiğinizi duydum. Matthew McConaughey ile ortak noktalarınızdan birisi de bu mu?
- Ata binmeyi ve beach voleybolu oynamayı seviyorum. Sörf ve futbol da ilgimi çekiyor. O spor konusunda benden kesinlikle çok daha faal.

Kıyafet satın alırken en çok neye dikkat edersiniz?
- Fiyatına. Trendleri çok fazla takip ettiğim söylenemez. Takip ettiğim tasarımcılar da yok. Az önce çekim için giydiğim elbise çok hoşuma gitti. Bana bunun bir Türk tasarımcıya ait olduğunu söylediler. (Bora Aksu"dan bahsediyor.) Bu elbisenin harika olduğunu düşünüyorum. Bir şeyin hoşuma gitmesi onu almam için yeterli. Çok pahalı bir kıyafeti ancak çok özelse satın alırım.

Çok fazla arkadaşınız var mı?
- Var tabii ki. Ancak yakın çevrem benim için çok özel. O yüzden kimsenin kolay kolay bu dünyanın içine girmesine izin vermiyorum. Bunun Matthew veya ünlü olmakla da bir ilgisi yok.

Matthew ile aynı filmde rol almayı ister misiniz?
- Ben oyuncu değilim. Bunun benim için uygun bir şey olduğuna emin değilim. Rol yapmak insanların düşündüğü kadar kolay değil. Böyle bir teklif gelir mi diye de hiç düşünmedim.

Model olmak hep aklınızda olan bir şey miydi?
- Bunu hatırlamıyorum ancak annemin anlattıklarına bakılırsa dört-beş yaşındayken moda dergilerini karıştırıp ne zaman Chanel reklamına rastlasam fotoğraftaki kadını gösterip “ben böyle olacağım” diyormuşum. 15 yaşında henüz öğrenciyken Amerika"da yaşayan teyzemi ziyarete gittim. O beni bir ajansa götürüp bu işe başlamama önayak oldu. Yani model olmakla ilgili büyük hayaller kurmuş değilim. Bunu istiyordum ama bu konuda ne yapmam gerektiğini bilmiyordum.

Model olarak iyi işler almak ve ünlenmek kolay oldu mu?
- Hiç kolay olmadı. Bu işe başladığımda para kazanabilmek için uzun bir süre evlere temizliğe gittim, restoranlarda çalıştım... Dört yılın ardından New York"ta çalışmaya ve iyi teklifler almaya başladım.

Şu anki ruh halinizi hangi kelimelerle tarif edersiniz?
- Mutlu, memnun ve heyecanlı. Beni daha nelerin beklediğini görmek için sabırsızlanıyorum. Matthew ile mutluyum. Hiçbir şeyi değiştirmeye çalışmıyorum. Beni bekleyen güzel şeyler için heyecan duyuyorum.

İstanbul"a kayınvalidesiyle birlikte geldi

İstanbul"a geliş sebebiniz Mango ilkbahar/yaz defilesi. Podyum dışında, günlük hayatınızda da Mango giyiyor musunuz ve yeni koleksiyondan favori parçanız hangisi?
- Barcelona"daki defilede de giydiğim bir elbise vardı, kırmızı ile turuncu arasında, mercan rengi, önü dökümlü bir elbise... O gün bugündür, o elbiseyi sürekli giyiyorum. Yeni ayakkabıları da çok sevdim. Onlardan da vazgeçemiyorum. Bence Mango"nun yaz koleksiyonu çok eğlenceli.

İstanbul"da henüz pek bir şey göremediniz, yine de ilk izlenimiz ne?
- İstanbul çok güzel. Burada yeni ve eskiyi, yani moderni ve tarihi bir arada görüyorsunuz, bu çok hoşuma gitti. Bu arada, kayınvalidemin (Kay McConaughey) kalemi çok kuvvetlidir. “I amaze myself” adında bir kitabı ve bir de websitesi var. Eminim bu seyahat onun için büyük bir ilham kaynağı, İstanbul"a birlikte gelmemiz ise ikimiz için de büyük bir deneyim.

HÜRRİYET